Március 23-án, csütörtökön kezdődik az általános tavaszi nagytakarítás Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Idén március 23-án kezdődik az általános tavaszi nagytakarítás. A csíkszeredai városháza és az Eco-Csík Kft. három hétig tartó közös akciója az élelmiszerpiac területéről indul, a város szélei felé haladva, beleértve az összes közösségi teret, utcát és járdát.

Idén az Eco-Csík Kft új utcatakarító járművel bővítette gépparkját, így öt géppel (két porszívóval és három mechanikus seprőgéppel) végeznek általános tavaszi nagytakarítást 22 fő elengedhetetlen kétkezi munkája mellett. A regionális hulladékgazdálkodási vállalat telephelyén rendezett sajtótájékoztatón bemutatták az új gépet, illetve az üzemeltetés legfontosabb szempontjait.

Bors Béla alpolgármester szerint ahhoz, hogy a tavaszi nagytakarítás eredményes legyen, a városlakók partnerségére is szükség van.

„Nagyon fontos lenne, hogy az előrejelzett takarítási napon járműveikkel ne parkoljanak a takarításra váró út-, parkoló- és járdaszakaszon, ugyanis az ott hagyott autók nagymértékben hátráltatják és lassítják a munkálatokat. Egy autó elmozdítása, elszállítása egy órát is igénybe vehet” – mutatott rá az alpolgármester.

Ha valaki nem találja a szokott helyén az autóját, a 0744 923 031-es telefonszámon érdeklődhet.

Az alpolgármester ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a városszépítő akció nagyon jó alkalom a lakószövetségeknek, lakóközösségeknek is, hogy ebben az időszakban végezzék el tömbházaik környékének tavaszi rendbetételét. Az ebből származó zöld hulladékot pedig aprítva, kupacba rendezve a hulladéktárólók mellé helyezzék el. A magánházak lakói az ingatlan előtti sáncok rendbetételével járulhatnak hozzá a rendezett városképhez.

Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. vezérigazgatója részletezte a takarítás menetét, kiemelve, hogy a város összes utcáján elvégzik az általános tavaszi nagytakarítást, nem csak azokon, ahol forgalomkorlátozás lesz.

A pontos menetrend minden lépcsőház bejáratánál megjelenik az adott cím dátumával együtt. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé egy adott utca vagy lakóterület megtisztítását a tervezett időpontban, akkor azt április 14-e utánra átütemezik.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodájának tájékoztatója

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy