Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A mikrovállalkozásokon belüli munkaviszonyt bürokráciamentessé és rugalmassá tevő intézkedéseket fogadott el a kormány

A legfeljebb 9 alkalmazottal rendelkező mikrovállalkozások nyomon követhetik az egyes munkavállalók által naponta ledolgozott órákat a velük írásos megállapodás alapján megállapított feltételek mellett, a munkaköri feladatok meghatározása szóban és írásban is elvégezhető, az alkalmazott kérésére.

A Munka Törvénykönyvének 53/2003-as sz. törvényét módosító és kiegészítő, a kormány által elfogadott sürgősségi rendelet előírja a mikrovállalkozások ún. Belső rendszabályzat kidolgozására vonatkozó kötelezettségének megszüntetését.

“A legfeljebb 9 alkalmazottat foglalkoztató mikrovállalkozásokat leginkább a gazdasági, jogi vagy emberi erőforrások területén, azaz az adminisztratív tevékenységet folytató szakképzett személyzet hiánya érinti. A költségek is magasak, a bürokrácia túlzott, ha ezeknek a vállalatoknak a méretére hivatkozunk, így a felesleges adminisztratív terhek csökkentése támogathatja a mikro-vállalkozások munkahelymegtartó képességét, különösen a jelenlegi járványügyi helyzetben “- mondta a munkaügyi miniszter, Raluca Turcan.

A Munkaügyi Felügyelőség adatai szerint Romániában jelenleg 445.491 munkáltatónak van legfeljebb 9 alkalmazottja.

 

Kommunikációs, média- és közönségkapcsolati osztály
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.