Medve támadt egy fát vágó férfire

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Medve támadott meg egy 28 éves fiatalembert hétfő délután Hargita megyében, az erdőn fát vágó férfit kollegái mentették ki a dühöngő állat karmai közül.Az áldozatot a megyei sűrgősségi kórházba szállították,írja a news.ro

A Csíkszenttamás közelében történt medvetámadásról a Megyei Környezetvédelmi Ügynökség védett övezetek részlegének vezetője azt nyilatkozta: a szekérrel fáért induló áldozat túl közel merészkedhetett a medve barlangjához. „Emiatt támadhatott rá az állat” – mondta Both József, aki az erdész elmondását felidézve közölte: a férfi lábát csúnyán megharapta a rátámadó állat. „Kollégái segítettek neki, és kiszedték a medve karmai és fogai közül” idéz a news.ro.

A sebesült férfit el kellett vonszolni a szekérig,majd egy autóval megközelíthető helyre vinni,onnan került a csíkszentdomokosi egyészségügyi ponthoz,végül a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították.

Kísérői azt nyilatkozták: a megvadult állat mintha a semmiből tűnt volna fel, ha az áldozat egyedül van, minden bizonnyal megöli. Fejszékkel, botokkal támadtak a medvére, amely eközben vonszolta magával a fiatalembert.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat igazgatója,Péter Szilárd szerint a fiatalembernek mély nagy harapott sebe van a jobb lábán,de állapota stabil.

„A sebet ellátták a sürgősségen,majd a sérültet átszállították a Megyei Kórház fertőző osztályára”tájékoztatott Demeter Ferenc a kórház managere.

Két héttel korábban Borszék közelében egy 47 éves férfira támadt egy medve, az áldozat a nyakán sérült meg.

Hargita megyében tavaly öt személy került kórházba medvetámadás következtében.

Forrás:voceatransilvaniei.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy