Medvét láttak a turisták, hívták a csendőröket

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Medvével találta magát szembe két turista szombat délután egy Tusnádfürdő környéki erdei ösvényen, az Apor bástya közelében. A turisták a hegyi mentők segítségét kérték.

A 38 éves petrozsényi férfi hívta az egységes segélyhívó számot. Egy másik turistaútvonalról visszatérő hegyi csendőrök siettek a férfi és a 33 éves Temes megyei nő segítségére. A csendőrök kevesebb, mint tíz percen belül a helyszínre értek, ahol az egyik medvében felismerték állandóan a fürdőváros közelében kószáló vadállatot. A csendőrök a két turistát a szálláshelyükre kísérték.

A hegyi csendőrök egyik megbízatása a lakosságtól a 112- es egységes segélyhívó számon érkező riasztások megoldása és operatív beavatkozás.

A hegyvidéki balesetek és ezek következményeinek kivédése érdekében a hegyi csendőrség a következőket javasolja:

  • kirándulás előtt informálódjanak a kiszemelt útvonalról, annak nehézségi fokáról, érdeklődjék meg az időjárási viszonyokat
  • megfelelő felszereléssel induljanak útnak: elsősegélydoboz, elemlámpa, hátizsák
  • ne menjenek egymagukban a hegyi túrára
  • csakis a kijelölt útvonalat használják, ragaszkodjanak a jelzésekhez, ne közlekedjenek éjszaka
  • ne rongálják a turista létesítményeket, jelzéseket, útjelzőket
  • kérjék a hegyi csendőrök segítségét a 112- es egységes segélyhívón keresztül, pontosítva a következőket: a bejelentő személy azonosító adatait, a történteket, hány személynek van szüksége segítségre, a tartózkodás helyét.

A képek szemléltető jellegűek, a medvék egyike azonban pontosan az, amelyik megijesztette a turistákat.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy