Még nem értek véget az udvarhelyszékiek heves esőzések okozta megpróbáltatásai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Veszélyes időjárási jelenségekre való figyelmeztetés június 19-én 12:00 órától június 20-án 02:00 óráig

Péntek délután és a péntekről szombatra virradó éjszaka első felében özönvízszerű esőzések várhatók, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 40 litert négyzetméterenként, és helyenként az 50… 80 litert négyzetméterenként. Vihar, elektromos kisülések és jégeső is várható.

Az utóbbi 24 órában a székelyudvarhelyi tűzoltók egy lakójáz pincéjéből szivattyúzték ki a vizet a székelyudvarhelyi Bányai János utcában. A közlekedés továbbra is szünetele a 131A, 137 és 137A jelzésű megyei utakon.

Tegnap este a Ro-Alert rendszeren keresztül a Nagy- Homoród és Kis- Homoród mentén található 6 település lakosainak küldtek vörös kódú figyelmeztetést és önvédelemre való felszólítást.

Ugyancsak tegnap délután, 17:37-kor küldtek riasztást medve jelenléte miatt a csíkszentléleki lakosoknak.

A SMURD egységek hét esetben nyújtottak elsősegélyt nehézségben levő személyeknek.

Tekintve, hogy holnap 02:00 óráig másodfokú viharriasztás van érvényben, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség készenlétben áll a beavatkozásra a legrövidebb belül ott, ahol erre szükség lehet.

E tekintetben elengedhetetlen figyelembe venni a hatóságok tanácsát, és ugyanolyan fontos tudni, hogy mit kell tenni, ha a vízszint gyorsan emelkedik, és fennáll az áradás veszélye. Mivel az élet a legértékesebb, felhívjuk az emberek figyelmét, hogy meneküljenek a ház felsőbb szintjeire, ha áradás fenyegeti a gazdaságot, ne keljenek át a megáradt vizeken, ne használják azokat a hidakat vagy utakat, amelyek ki vannak téve a rossz időjárásnak.

Forrás: Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy