Megöltek egy 30 éves erdészt, miközben a falopást próbálta megakadályozni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Liviu Pop erdészt, a Máramarosi Erdészeti Hivatal erdészét szerda este meggyilkolták a Horgaspataki Erdészet által kezelt erdőben, miközben megpróbálta megakadályozni a törvénytelen fakivágást.

Az első információk alapján Liviu Pop végzetes lövést kapott, testét, amelyen bántalmazás nyomai láthatók, egy völgyben hagyták. A Máramarosi Törvényszék ügyészei és a rendőrség helyszíni nyomozást folytat.

Liviu Pop 30 éves volt, nős, három gyermek édesapja.

A helyszínre érkezett a Romsilva- Országos Erdészeti Hivatal igazgatója, Gheorghe Mihailescu is, aki őszinte részvétét fejezte ki a gyászoló családnak.

Ez már a második eset, hogy a Romsilva egyik alkalmazottját meggyilkolják szolgálata gyakorlása közben: egy hónnapal ezelőtt a Iaşi megyei erdészeti hivatal Paşcani erdészeti körzetének alkalmazottját, Răducu Gorcioaiát ölte meg három, törvénytelen fakivágáson tetten ért személy.

Az elmúlt öt évben sok támadás érte a Romsilva személyzetét, akik illegális fakivágások megelőzésében teljesítettek szolgálatot.

Az év eleje óta pedig 16 ilyen eset történt, 2014 és 2018 között 168 esetet regisztráltak, sok esetben kórházi kezelésre volt szükség az elszenvedett sérülések súlyossága miatt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy