Megszűntek a parlamenti képviselők speciális nyugdíjai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

  • A képviselők és szenátorok nagy többséggel elfogadták az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) kötelezettségvállalásokkal összefüggésben a különleges juttatások megszüntetését

Június 26-án, hétfőn a képviselők és a szenátorok együttes ülésén elsöprő többséggel fogadták el azt a törvénytervezetet, amely a parlamenti képviselők speciális nyugdíjának megszüntetéséről rendelkezik. 382 igen szavazattal és 3 tartózkodás mellett sürgősséggel döntöttek a juttatások megszüntetéséről.

Ez az intézkedés egy szélesebb körű reformcsomag része, amelynek célja az egyenlőtlenségek csökkentése és az ország nyugdíjrendszere fenntarthatóságának erősítése.

törvénytervezet gyors elfogadása a parlamenti képviselők eltökéltségét mutatta a vállalt kötelezettségek tiszteletben tartása és a PNRR-ben megfogalmazott iránymutatások követése iránt. Az európai program finanszírozási részletei nagymértékben függenek a vállalt célok megvalósulásától, ennek egyik fontos lépése a kiemelt nyugdíjak megszüntetése.

A speciális nyugdíjak az elmúlt években ellentmondásos és vitatott téma volt a román társadalomban. E kiváltságok megszüntetését szükséges lépésnek tekintik a közvélemény politikai osztályba vetett bizalmának helyreállításához és annak bizonyításához, hogy a törvény előtt minden állampolgárt egyenlő bánásmódban részesítenek.

A képviselők különnyugdíjának eltörlése azonban csak a kezdet. A nyugdíjreformokhoz átfogó és koherens megközelítésre van szükség, amely egyaránt megcélozza a társadalmi igazságosságot és a pénzügyi fenntarthatóságot. Alapvető fontosságú, hogy ezt az intézkedést más politikák és intézkedések kísérjék, amelyek célja a méltányos nyugdíjrendszer biztosítása, amely igazodik a román társadalom szükségleteihez és kihívásaihoz.

A kihirdetésre szánt forma:

pr411_23

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy