Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda- Riehen: Élő testvérvárosi kapcsolat

 

Csíkszereda polgármestere, Korodi Attila, valamint Bors Béla és Sógor Enikő alpolgármesterek pénteken, október 21-én fogadták Riehen (Svájc) testvérváros küldöttségét.

fotó: Csíkszereda Városháza

A küldöttséget Guido Vogel, Riehen Város Tanácsának tagja vezette. Jelen volt Regula Ringger, a rieheni ProCsik egyesület elnöke és a Verein ProCsik egyesület több vezetőségi tagja is. A látogatás fő célja a testvérvárosi kapcsolat erősítése volt. A delegáció tájékozódni kívánt a román közigazgatási struktúrák működéséről és a romániai politikai helyzetről is. Különösen érdekelte őket a szociális védelmi hálózat működése és közfinanszírozása.

Korodi Attila polgármester ismertette az új városvezetés tevékenységét, céljait és főbb irányelveit. Sógor Enikő alpolgármester tartott előadást a szociális osztály tevékenységéről, kiemelve azokat a területeket, amelyek a rieheni támogatás fókuszpontjai voltak, és amelyek a következő években a testvérvárosi kapcsolatok alapkövei lehetnek.

A nonprofit, apolitikus, közhasznú Riehen Egyesület több mint 30 éve fejti ki tevékenységét Csíkszeredában. Fő tevékenységei közé tartozik az Idősek Providentia Központjának működtetése, erdei iskola projekt és közösségépítő tevékenységek a pottyandi Erdei Iskola Házban, ingyenes gyerekebédeltetés és délutáni oktatás a Xantus János iskola szociálisan hátrányos helyzetű kisiskolásai számára.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által közölt információkVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.