Miként határoznák meg Székelyföld határait?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Székelyföld határainak meghatározásához az Erdélyi Magyar Néppárt egy helyi referendum kiírását támogatná, amelynek során a történelmi határ mentén elhelyezkedő községek, falvak, települések maguk dönthetnék el, hogy a megyének azon a területén szeretnének-e maradni, ahol jelenleg vannak, vagy egy autonóm magyar régióhoz akarnak tartozni.

Majd meglátjuk, melyik az idézett határmenti települések közül vágyik a Székelyföldre, vagy netán többen azok közül a helységek közül, amelyekre a magyar vezetők bazíroznak, nem szeretnék a decentralizációt és a vezetők által oly sokat emlegetett autonómiát.

Egy ilyen település magyar vezetője elmondta, hogy amennyiben megvalósulna az autonómia, jaj lenne a magyaroknak, mert ki lennének szolgáltatva a politikai vezetőiknek, akik most még úgy-ahogy tartanak a hatóságoktól. Egy esetleges autonómia esetén viszont ők szabnák a törvényeket és nem lenne jó a magyarság számára, hogy a vezetőik teljhatalommal rendelkezzenek.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy