Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jogszabály- változások: Moldova Köztársaság, Ukrajna és a Szerb Köztársaság állampolgárai számára a munkavállalási engedély megszerzése alóli mentesség feltételei

Az új jogszabály-módosításokkal összhangban a Moldovai Köztársaság, Ukrajna és a Szerb Köztársaság azon állampolgárai, akik teljes munkaidős egyéni munkaszerződéssel, egy naptári évben legfeljebb 9 hónapos időtartamra vállalnak munkát Romániában, mentesülnek a foglalkoztatási jóváhagyás beszerzése alól.

Az említett országok polgárai, akik munkatevékenységet szeretnének folytatni az új rendelkezésekkel összhangban, hosszú távú tartózkodásra jogosító vízumot kérhetnek munkaviszonyra hivatkozva anélkül, hogy be kellene mutatniuk a foglalkoztatásról szóló jóváhagyás másolatát.

Az idei év első félévében a Bevándorlási Főfelügyelőséghez 1777 munkavállalási engedély iránti kérelem érkezett moldovai, ukrajnai és szerbiai állampolgárok részéről, ebből 1548-at hagytak jóvá.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük