Négy Hargita megyei vasútállomást zárt be ideiglenesen a Fogyasztóvédelem a feltárt szabálytalanságok miatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Átmenetileg bezárták a csíkszentdomokosi, a csíkszentsimoni, marosfői és tusnádfürdői vasútállomásokat a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felógyelőség (CJPC) októberi ellenőrzése után, tájékoztat az AGERPRES.

Az ellenőrzés a vasúti közlekedésre vonatkozó jogszabályok betartására összpontosított, és a Hargita megyei fogyasztóvédelmi biztosok mind a négy vizsgált vasútállomáson szabálytalanságokat találtak.

Az idézett forrás szerint a fő szabálytalanságok, amelyeket az ellenőrzések során tapasztaltak, a normál higiéniai körülmények hiánya voltak egyes mosdókban, a piszkos és felújítatlan várótermek, világítótestek nélkül, fűtőforrások nélkül, törött székekkel, valamint vízbeszivárgással és nedvességgel teli falakkal. Azt is megállapították, hogy nem állt rendelkezésre a Román Vasúti Hatóság által kiadott érvényes engedély.

A feltárt szabálytalanságok miatt a Hargita megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség megbízottjai ideiglenesen leállították a szolgáltatásnyújtást, amíg a hiányosságokat nem orvosolják a négy vasútállomás esetében, Csíkszentdomkoson, Csíkszentsimonban, Marosfőn és Tusnádfürdőn, és tíz bírságot szabtak ki 57.000 lej értékben, valamint két írásbeli figyelmeztetést is kiadtak.

A Hargita megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség meg fogja ismételni az ellenőrzést, hogy ellenőrizze a megtett intézkedéseket, és miután a hiányosságok orvoslását a biztosok csoportja megerősíti, az adott helyeken újra megkezdhetik tevékenységüket – mondta a forrás.

Idén három másik Hargita megyei vasútállomást zártak be ideiglenesen a fogyasztóvédelmi biztosok által megállapított szabálytalanságok miatt.

„Szeretnénk megemlíteni, hogy 2023 eleje óta a Hargita megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség (CJPC) a vasúti közlekedésben is ellenőrizte, hogyan tartják be az erre vonatkozó jogszabályokat, és további nyolc Hargita megyei vasútállomást vizsgált meg. A feltárt szabálytalanságokért a fogyasztóvédelmi biztosok 15 bírságot szabtak ki, összesen 117.000 lej értékben, öt írásbeli figyelmeztetést adtak ki, valamint a szolgáltatások ideiglenes felfüggesztését rendelték el a hiányosságok orvoslásáig három vasútállomáson: Székelyudvarhelyen, Csíkmadarason és Gyimesközéplokon” – áll a sajtóközleményben, amelyet Laurențiu Moldovan, a Hargita megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség főbiztos-helyettese írt alá.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy