Négy nap alatt 100.000 lej bírságot szabtak ki

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Folyó év augusztus 11-15 közötti időszakában a Hargita Megyei Rendőr- felügyelőség közrendészeti, közlekedési, gazdasági, jogi és egyéb osztályainak munkatársai ellenőrzési akciókban vettek részt. Tevékenységük alkalmával nem tapasztaltak súlyos vagy erőszakos tetteket, amelyek emberéletet veszélyeztettek volna, illetve a közvagyon ellen elkövetett számottevő cselekedeteket.

Ebben az időszakban a Gazdasági Rendőrség munkatársai 37 ellenőrzést vittek véghez, amelyek során 3.000 lej értékben koboztak el pénzt és javakat, 29 esetben szabtak ki bírságot összesen 108.000 lej értékben.

2017 augusztus 14-én, délután háromnegyed öt körül rajtaütési akció történt Zetelakán, ahol azonosítottak egy bulgár rendszámú gépkocsit, amelynek vezetője csempészett cigarettát kínált eladásra. A gyanúsítottat Küküllőkeményfalvától Székelyudvarhelyig üldözték a Székelyudvarhelyi Rendőrség segítségével. A városban, a Bethlen utcában sikerült megállásra bírni és azonosítani a 45 éves P.C. báznai vezetőt.

A férfi gépkocsijában 430 doboz cigarettát, 10 ezer lej készpénzt és négy mobiltelefont találtak a rendőrök. A gyanúsított ezeken a készülékeken kommunikált a potenciális ügyfelekkel. A rendőrök a csempész cigarettát, a pénzt, a telefonokat és az autót is elkobozták.

Fent említett személyt 24 órás őrizetbe vették csempészésért, 2017 augusztus 15-én pedig 60 napos előzetes letartóztatását kérték a székelyudvarhelyi táblabíróságtól.

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy