Nyolc diák érettségizik speciális körülmények között

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Nyolc egészségügyi problémákkal rendelkező diák speciális körülmények közt érettségizik. Ez a szám nagyobb az előző évekhez viszonyítva, tudósít az Agerpres.

A Hargita megyei vizsgáztató bizottság alelnöke, Bartolf Hedwig elmondta, hogy a legsúlyosabb eset, amit a Tanügyi Minisztérium jóvá hagyott egy gyergyószentmiklósi mozgáskorlátozott érettségiző esete, aki otthon végezte az iskolát, otthonában vizsgázik, válaszait egy tanár írja a vizsgalapra.

Egy csíkszeredai és egy székelykeresztúri hallássérült tanuló bevihette hallókészülékét a vizsgaterembe, három csíkszeredai, illetve székelyudvarhelyi diszlexiás és diszgráfiás diák pedig külön vizsgateremben diktálhatja be a megoldásokat a módszertannak megfelelően.

Egy másik eset egy térdműtéten átesett tanulóé, aki földszinti teremben vizsgázhat, egy másik, szintén térdműtétből gyógyuló diák egyenes helyzetben tartott lábbal vizsgázhat.

Hargita megyében közel 2.500 diák iratkozott fel az érettségi nyári szessziójára. Nyolc vizsgaközpontot alakítottak ki a megyében, van egy albizottság csíkszeredai központtal és egy javítóközpont.

Forrás: voceatransilvaniei.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy