Online katalógus befektetők vonzása érdekében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Hargita megye befektetési lehetőségeinek listáját bárki bővítheti javaslatokkal

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és Hargita Megye Tanácsa közzétett egy online katalógust, amelynek célja befektetőket vonzani Hargita megyébe. A katalógus tartalmazza a beruházási lehetőségeket, e tekintetben konzultációkat folytattak a helyi közigazgatással, vállalkozói szervezetekkel, közbirtokosságokkal. A katalógus online érhető el, és az ügynökség szeretné folyamatosan frissíteni.

A kétnyelvű katalógus aktualitását Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke véleménye szerint az adja, hogy az utóbbi időben több befektető mutatott érdeklődést a megyei befektetési lehetőségek iránt.

„Célunk, hogy közösen a vállalkozói szervezetekkel és más partnerekkel mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a kisebb befektetőket is segítsük és útba igazítsuk a Hargita megyei lehetőségek mentén. Úgy a magánberuházásokat, mint a közberuházások fejlesztési lehetőségeit is ismertetni szeretnénk. Ezzel a gazdasági tevékenység folytatását kívánjuk elősegíteni Hargita megyében. Hargita Megye Tanácsa kommunikációjának is köszönhetően felkeltettük a kis- és középvállalkozók érdeklődését a turizmus és automatizálás terén többek között”- mondta Borboly Csaba, hozzátéve, a járványügyi korlátozások felengedését követően nemzetközileg is népszerűsíteni fogják konferenciákon, kiállításokon, munkamegbeszéléseken.

A befektetői katalógust kérés szerint és az érdekeltek által megfogalmazott javaslatok szerint töltik ki, amelyeket el lehet juttatni az ügynökséghez.

Cilip Árpád, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség igazgatója elmondta a katalógus vonatkozásában, hogy ez egy tartós munka eredménye, és elindításával megteszik az első lépéseket egy még összetettebb tevékenység felé.

„Rajtunk áll, hogy a vállalkozások, önkormányzatok, hogyan tudnak felzárkózni a külföldi befektetők igényeihez, tekintve, hogy alapvetően a külföldi beruházók nyitottak a Hargita megyei fejlesztésekre”- mondta az ügynökség vezetője.

A katalógus románul és magyarul is leérhető a 2020.investinhargita.ro linken.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy