Orbán Viktor Kolozsváron: „A jövő magyar nyelven íródik”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A reformáció 500. évfordulójának alkalmából Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor, részt vett a kolozsvári farkas utcai református templomban tartott ünnepi istentiszteleten, amelyet ünnepélyes felvonulás követett a Protestáns Teológia udvarára. Itt mondta el a román nyelvre nem fordított ünnepi beszédét a miniszterelnök. Az „Adevarul” elmondja, milyen üzenetet közvetített Orbán a beszédében.

A Szabadsag.ro szerint Orbán Viktor, magyar miniszterelnök azzal indította beszédét, hogy a nemzeti büszkeség kora következik az egész Kárpát- medencében, hozzátéve, hogy a jövő magyar nyelven íródik. nemzeti Missziós parancs megkeresni és megtartani a magyar közösségeket, magyarázta.

„A mi küldetésünk, hogy kiharcoljuk, hogy szülőföldjükön boldoguljanak, magyarul tanulhassanak, magyarként élhessenek”- mondta Orbán.

Arra a kérdésre, hogy van-e a magyarokban erő még 500 évig kitartani, ezt válaszolta:

„Mélyek és erősek azok a gyökerek, amelyek megtartottak, amikor Mohács után három részre szakadt az ország, majd száz éve öt részre szabdaltak bennünket, megtartottak a kommunista diktatúra idején, és az elmúlt évtizedekben is. Ha 500 év történelmének súlya alatt is megálltunk egyenesen, akár a tölgy, akkor meg fogunk állni a következő 500 évben is” – hangoztatta Orbán Viktor.

Forrás: adevarul.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy