Pályázati kiírás termelői csoportok létrehozására

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Vidéki Beruházási Ügynökség meghirdeti pályázati idényét 2016 július 12- ei kezdettel az alábbi alintézkedések szerint: 9.1 „termelői csoportok létrehozása mezőgazdasági szektorban” és 9.1a „termelői csoportok létrehozása gyümölcstermelő ágazatban”

A pályázatok benyújtási időszaka 2016 július 12- 2016 október 11, 16:00 óra. A kiutalt pénzalap erre az idényre 7,1 millió euró, amely a következőképpen oszlik meg: 4,9 millió euró a 9.1- es alintézkedéshez, 2,2 millió pedig a 9.1a alintézkedéshez. A pályázatokat online lehet benyújtani az ügynökség hivatalos www.afir.info oldalán. A két alintézkedésre benyújtandó pályázat alsó határa 10 pont.

A Vidéki Beruházási Ügynökség (AFIR) 2016 július 5-én közzétette a pályázók kézikönyvét végleges formában, amely ingyenesen megtekinthető a www.afir.info oldalon.

„ Ez a két újabb alintézkedés az előbbi 11- hez adódik, az összesen megpályázható összeg a 2016- os évre 1,15 milliárd euró. Jelen pillanatig a beérkezett 2.300 pályázatra kiutalt vissza nem térítendő támogatások összege 554 millió euró. Pontosítani szeretném, hogy következnek a nem mezőgazdasági célú pályázati kiírások is”, nyilatkozott az AFIR igazgatója, David Eugen Popescu.

Azok a termelői csoportok pályázhatnak a 9.1 és 9.1a alintézkedésekre, amelyek a támogatás igénylése előtt, de 2014 január elseje utáni dátummal már szerepeltek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium nyilvántartásában a hatályos jogszabályok értelmében (37/2005- ös Kormányrendelet utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel).

A vissza nem térítendő állami támogatás aránya a két alintézkedésre 100% a támogatás összegéből, és nem haladhatja meg az elismerés első öt évében értékesített termelés értékének 10%- át és a 100.000 eurót évente. A támogatást üzleti terv alapján, évi részletekben fizetik ki.

Az el          számolható kiadások a mezőgazdasági és gyümölcstermelői termelői csoportok bejegyzésével az üzleti terv alapján előrejelzett, a kitűzött célok elérésére fordított költségek.

A kollektív befektetések bátorítják a kistermelőket és elősegíthetik a kis gazdaságok átalakulását kis családi kereskedelmi farmokká. A közös termelés/értékesítés népszerűsítésével a gazdák leküzdhetik a kis gazdaságok felállította korlátokat, amikor a gazdák egyénileg tevékenykednek.

Az alintézkedések összhangban vannak a Dacian Ciolos miniszterelnök által márciusban elindított „A falusi középosztály fejlesztésére szánt csomag”- gal. Társulás a piacra való betörés érdekében egyike a csomag hét irányzatának, és mint olyan, a vidéki gazdasági környezet átalakításának, valamint a középosztálybeli gazdák fejlődésének fő eszköze.

Az érdeklődők böngésszék az ügynökség www.afir.info hivatalos oldalát.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy