Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pedagógusok Világnapja

 

1994-ben az UNESCO október 5-ét kiáltotta ki a Pedagógusok Világnapjának, emléket állítva annak az 1966. évi különleges kormányközi konferenciának, ami nagy lépést jelentett a tanárok számára státuszuk meghatározása szempontjából. Ez az ajánlás leírja az oktatási személyzeti politika, a toborzás és az alapképzés, valamint a folyamatos tanárképzés, a foglalkoztatás és a munkafeltételek normáit.

A Pedagógusok Világnapja “a pedagógusok megbecsülésének, értékelésének és javításának” témájára összpontosít, és lehetőséget nyújt a tanár és a tanítás kérdéseinek megvitatására.

2018-ban az UNESCO által elfogadott téma: “Az oktatáshoz való jog a képzett tanárhoz való jogot jelenti.” Megemlékezik az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának (1948) 70. évfordulójáról, és emlékeztet arra, hogy az oktatáshoz való jog nem érhető el képzett tanárok nélkül.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.