Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hatalmas botrány a csíkszeredai rendőrségen, amelyről a közönség mit sem tud.

Fotó: arhív

 

A csíkszeredai rendőrség tisztjei és altisztjei május 2-án, a sürgősségi állapot teljében, késő éjszakába nyúló bulit szerveztek, zenével és mindennel, ami egy bulihoz kell, a város egyik lakónegyedében, a járvány és a katonai rendeletek miatt a lakásukba zárkózott emberekkel teli tömbházak szomszédságában.

Úgy tűnik, hogy a bulizók között ott volt maga a városi rendőrség vezetője is, Ghenci Nicolae főparancsnok. A buli felháborította a majdnem két hónapja lakásaikba zárt, a korlátozásokat megelégelő polgárokat, ami a buli résztvevői ellen a rendőrséghez benyújtott panaszban öltött testet.

A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Gheorghe Filip nyilatkozata szerint, ez az állampolgárokat megalázó felhangú eset- belső vizsgálat tárgyát képezi, amely során megállapítják a bűnösök kilétét, felelősségre vonását, stb., stb. … Gheorghe Filip válasza nagyon diplomatikus volt, de megerősítette azt a tényt, hogy magas rangú tiszteket, köztük a városi rendőrség vezetőjét is érinti az ügy. És persze a sajtót is tájékoztatni fogják…

Jó dolog, hogy belső vizsgálat indult, de nagyon tartok attól, hogy mint sok más esetben, ebben az országban, a tettek elkendőzésének leszünk tanúi. Az idő telik és felejtünk. Talán célszerűbb lett volna a kezdetektől tájékoztatást adni a történtekről- a vizsgálattal párhuzamosan. Mert az nem normális dolog, hogy az embereket kötelezik a házaikban ülni, szédületes összegekre megbüntetni őket, miközben mások, pont azok, akik a törvényt kellene alkalmazzák és betartassák, azok szegik meg elsőkként. És nem akárkik, hanem a megyeszékhely rendőrségének főnöke.

Úgy tűnik ezzel az esettel Hargita megye bevonul azon megyék sorába, amelyek a járvány és a szükségállapot teljében, rendőrök által szervezett bulikkal “büszkélkednek”. Nem gondoljuk, hogy ez a teljes rendőri testületet jellemzi. Legtöbbjük becsületes ember, akik velünk együtt szenvedtek ebben az időszakban és tisztelik a törvényt és a szakmai státuszukat. Éppen ezért úgy gondolom, hogy Csíkszeredában az intézkedéseknek, mint másutt is az országban, olyanoknak kell lenniük, hogy egyszer s mindenkorra véget vessen a polgárok és a törvény kigúnyolásának. Csak azokra az esetekre kell néznünk, amelyeket a média megszellőztetett. Mi pedig, ahogy Gheorghe Filip úr mondta, figyeljük az ügy fejleményeit, és az újdonságokkal visszatérünk.

I.R.

 

 
19 comentarii la “Hatalmas botrány a csíkszeredai rendőrségen, amelyről a közönség mit sem tud.

 1. maria-cictoria

  ei niste fasaiti care nu fac altfel nimic si sau plictisit in casa ,care nici altfel nu fac nimic,eu am stat in somaj tehnic o luna jumate dar am mesr fff obosita la lucru cat am renovat acasa,rusine celor care se ocupa numai de reclamatii,dev ce nu au profitat si ei de ocazie sa se distreze si ei ,sa nu faca numai rau.

  Válasz
  1. Eniko

   Ezt értik, a bulizást! De ha valami bünözöt kell keresni, abba nullák, azt mondják a protokol szerint nincs bizonyitékuk, igy nem csinálnak semmit. Semmiházi banda, hiába kapnak fizetést!

   Válasz
  1. Răutu

   Cine reclama se oftica cred! Au organizat asa zis cheful inafara programului de lucru, nu au deranjat liniștea locatarilor, atunci unde e problema? Cu privire la încălcarea covid 19, nu au săvârșit nicio fapta, deoarece era ca în familie! Au fost permanent împreună, expuși la infectare, erau permanent la datorie indiferent de vreme sau situații, atunci despre ce vorbim! Sa fie rușine la persoana care vede așchia în ochiul altuia iar grinda in ochiul lui nu vede!

   Válasz
 2. Csia

  ” Nem gondoljuk, hogy ez a teljes rendőri testületet jellemzi. Legtöbbjük becsületes ember, akik velünk együtt szenvedtek ebben az időszakban és tisztelik a törvényt és a szakmai státuszukat. ”

  Ez jó 😀

  Válasz
  1. Iradion Astrontioaiei

   Asta-i cel mai important lucru: sa chefuim si sa behaim toata noaptea.Si totusi au murit si inca se moare de la aceasta boala care nu are leac si parerea mea cred ca nici n-o sa fie.
   Lipsa bunului simt si badarania se tin de mana cu lipsa de educatie si cultura.
   Oriunde mergi in tara(la mare sau la munte) e valabila expresia “dupa mine potopul”. Eu sa traiesc, ca ce las in urma la ceilalti nu e treaba mea.
   Nici nu e de mirare ca unii dintre noi traiesc in “Comuna Primitiva”, acum s-au scoborat din copaci. Trebuie neaparat sa epatam prin urlete si chiuituri de mama focului ca de… dragostea de “patrie” e mare de la cateva “cocarturi”.

   Válasz
 3. Daniela Ciută

  peste tot este la fel….la Carei au făcut pe 5 mai ceremonie festivă în incinta primăriei pentru instalarea sefului de poliţie locală! ..cu participarea comandantului de politie…in timp ce contribuabilul era supravegheat sa nu iasă din casă.

  Válasz
 4. MIKLOS

  Sefii din Politia Romana duc o viata de huzur deoarece munca nu-i solicita ci doar trandaveala si afacerile murdare iar Statul Roman le da salarii nesimtite astfel ca acestia ajung sa se creada Dumnezei. Aceasta postura ii face sa fie aroganti, nesimtiti, sfidatori, pe scurt inumani. De aceea isi permit sa isi bata joc de toata lumea de rand care sufera si nimeni din cei responsabili nu vad incompetenta si coruptia sefilor din politie care au ajuns pe functii pe criterii de carat si cotizat. Felicitari sefilor din politie, faceti mai des chefuri finalizate cu come alcoolice in plina pandemie ca sa nu va infectati cu covid, iar cei care fac reclamatii impotriva sefilor din politie sa se astepte la represalii…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük