Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ÉN IS KÉPES VAGYOK ARRA, AMIRE TE! December 3 a Fogyatékkal Élők Nemzetközi Napja

 

 

December 3 a fogyatékkal élők nemzetközi napja. címszó alatt az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség országosan szervez olyan eseményeket, amelyek biztosítják a fogyatékkal élők, és a foglalkoztatásukhoz hozzájáruló tényezők közötti párbeszédet, valamint az állásbörze ilyen irányú specifikus tevékenységét.

A Fogyatékkal Élők Országos Hatósága, a szociális és gyermekvédelmi igazgatóságok, a fogyatékkal élők nem kormányközeli szervezetei építő párbeszédet terveznek a fogyatékkal élő személyek társadalmi- szakmai integrálása érdekében. A 448/2006-os törvény 78. cikke, (1) bekezdése értelmében a fogyatékkal élő személyek szakmai képzettségüknek megfelelően alkalmazhatók.

Minimális erőfeszítéssel a munkáltatók partnereinkké válhatnak a fogyatékkal élők foglalkoztatásában.

A munkanélküli támogatás és a foglalkoztatás ösztönzésére vonatkozó 76/2002-es törvény értelmében az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség szubvenciót biztosít 12 hónapra azoknak a munkaadóknak, akik meghatározatlan időre fogyatékkal élő személyt alkalmaznak, azzal a feltétellel, hogy az alkalmazás dátumától számított legkevesebb 18 hónapig fenntartják a munkaviszonyt. A havi támogatás 2.250 lej, és a ledolgozott munkaidővel arányos.

Azok a munkaadók, akik szeretnének részt venni ebben az akcióban forduljanak azokhoz a területi munkaerő elhelyező ügynökségekhez, ahová a székhelyük tartozik.

Kapcsolatfelvétel a http://www.anofm.ro/contacteaza-ne címen.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük