Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye prefektusa bejelenti a határvitával kapcsolatos egyeztetési folyamat elkezdését

 

Hargita megye prefektusa, Jean Adrian Andrei a tegnapi prefektusi kollégium ülésén bejelentette a megyehatárral kapcsolatos egyeztető folyamat megkezdését, a szomszédos megye prefektusával egy közös rendelet kiadása következik, tájékoztat a radiomures.ro.

Hargita és Bákó megye határán több település között van határvita, legismertebb ezek közül az úzvölgyi temetőhöz kapcsolódik, amelyről Csíkszentmárton polgármesteri hivatala azt állítja, hogy hozzá tartozik, a dormánfalvi polgármesteri hivatal pedig azt, hogy az ő közterületén fekszik.

A prefektus emlékeztetett arra, hogy a törvény szerint, amennyiben az egyeztető eljárás során nem jutnak egyezségre a felek, a közvetlenül érintett közigazgatási egységnek be kell perelnie a másik települést, és a bíróság dönt. A prefektus kiemelte, hogy az utolsó egyeztetési eljárás óta senki nem fordult a bírósághoz a határok megállapítása érdekében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.