Ráduly Róbert és Szőke Domokos újból a közérdeklődés középpontjában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Ráduly Róbert és Szőke Domokos letartóztatása és bíróság elé állítása után az emeberek azt remélték, hogy a dolgok törvényes kerékvágásba kerülnek, íme a két személy visszatért régi szokásaihoz.

Nagyon jól ismert a lakók előtt a támogatás, amelyben a helyi adminisztráció a City Parking céget részesíti a megyeszékhley parkolóhelyeinek kezelése és adminisztrálása terén. Úgy tűnik ez az egyetlen ilyen jellegű cég hargita megyében, sőt az egész univerzumban, mert másképp nem magyarázható, hogy csak a City Parkong nyeri meg ezt a közszolgáltatást, amelyből más esetekkel ellentétben, a városnak semmi nyeresége nem származik.

Hogy-hogy nem nyeri meg más cég ezt a szolgáltatást? Tudna valaki becsületesen válaszolni erre a kérdésre? Köztudott, hogy 2015 áprilisában, a polgármesternél és alpolgármesternél végzett házkutatásokkal párhuzamosan Erős Zoltán üzletember, a City Parking valódi vezetőjének lakásán is történt házkutatás. Aki, viszont elmenekült és elbújt a nyomozók elől, később a DNA beidézte és kihallgatta. Tehát a nyomozók tudtak valamit.

Mindazonáltal, két év elteltével visszatérünk a régi ügyekhez.

Miért mondjuk ezt? mert a csíkszeredai polgármester és alpolgármester nagyon erőlködnek, hogy újra működőképessé tegyék ezt az üzletet. Na nem azért, hogy a helyi költségvetésnek, vagyis a polgároknak pénzt hozzon, hanem a cég javára és a cég mögött álló, tudjuk mi, hogy kiknek a javára…

Mivel még egyelőre a parkolás ingyenes Csíkszeredában, a polgámester a Helyi Tanácsban erőlteti egy új parkolási rendszabályzat elfogadását. Milyen céllal? El akarja indítani a City Parking pénzcsináló gépezetet. a gond ott van, hogy az említett szabályzat jogszabályellenes előírásokat tartalmaz. A polgármesteri hivatal szabad kezet ad a cég embereinek, hogy beszedjenek egy úgynevezett illetéket a parkolásért anélkül, hogy ez az összeg közvetlenül a város számlájára kerülne. Tényleg nem képes a város saját maga kezelni a parkolóhelyeket és az ebből befolyt pénzt a település modernizálására fordítani? Tényleg elengedhetetlen, hogy csakis egy magáncég, és csakis a City Parking fgolalkozozn a parkolással? Vajon az egyetlen, aki képes megoldani a parkolást, bár jogi szempontból nagyon sok probléma felmerül? A csodacég úgy tűnik a gyergyószentmiklósi, székelyudvarhelyi és kézdivásárhelyi parkolókra is előfizető.

Mi tőbb, a rendőrségre is nyomást gyakorolnak, hogy kikényszerítsék a tervezett határozat jóváhagyását, bár tövény szerint a rendőrség nem szólhat bele egy olyan tervbe, amelyet helyi tanácshatározattal fogadnak el. A prefektus eldönti törvényes-e az illető helyi tanácshatározat.

Az bizonyos, hogy nagy a pénzéhség. És annyi idő a kispadon, amióta a City Parking nem termelt pénzt, egyesek személyes költségvetésében nagy lyukakat hagyott, amelyeket most igyekeznek gyorsan megtölteni.

Figyelemmel követjük és visszatérünk a témára.

D.E.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy