Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Áprilisban is lehet állampapírokba fektetni

2021 április 1-26 között a rezidens magánszemélyek az Államkincstár operatív egységein és a Román Posta alegységein keresztül jegyezhetnek állampapírokat.

A felajánlott éves kamatlábak az alábbiak: 2,95% az 1 éves lejáratra, 3,35% a 3 éves lejáratra és 3,75% az 5 éves lejáratra. Az állampapírokat dematerializált formában bocsátják ki, névértékük 1 lej, az éves kamatot a kibocsátási tájékoztatóban megadott feltételek szerint fizetik. A TEZAUR Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előre visszaválthatók.

A befektetőknek lehetőségük van a már csak az előfizetési időszak alatt kötött előfizetéseket kérelem benyújtásával lemondani.

Az állampapírok megvásárolhatók:

  1. április 1-26 között az Államkincstár egységeiből;
  2. április 1-22 között vidéken és 2021. április 1-23 között a városon a Román Posta egységein keresztül.

A Pénzügyminisztérium által javasolt megtakarítási alternatíva fokozott érdeklődésnek örvend, mivel a kapcsolódó jövedelem nem adóköteles.

A korábban kibocsátott és lejáró TEZAUR államkötvények birtokosai újra befektethetik a korábbi kibocsátásokhoz kapcsolódó, még ki nem fizetett készpénzt azáltal, hogy áprilisban a TEZAUR államkötvény-programok keretében indított állampapír-kibocsátásokat jegyeznek.

A kibocsátási tájékoztatót és annak esetleges változásait a következő címen teszik közzé: www.mfinante.gov.ro (Datorie publica menüpont), www.posta-romana.ro.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.