Rövidzárlat okozta a tegnap a szentábrahámi tűzesetet

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csütörtök este 18:40 körül a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók és a székelykeresztúri önkéntes tűzoltók 5 tűzoltóautóval avatkoztak be egy szentábrahámi takarmányraktárnál keletkezett tűzesetnél.

„A tűzoltók megérkezésekor égett a takarmányraktár teljes 225 négyzetméteres felülete, és fennállt a veszély, hogy a lángok átterjednek a járműparkra és a szomszédos istállóra. A 48 éves tulajdonost a megyei mentőszolgálat mentősei elsősegélyben részesítették, mert elájult, de nem volt szükség kórházba szállításra. A tűzoltást nehezítette a nagy mennyiségű takarmány, a lángokat 3 óra elteltével sikerült eloltani. A tűzben elégett: 250 bála lucerna (kb. 100 tonna), a takarmánytároló, egy mezőgazdasági gép”, közölte a Hargita megyei készenléti felügyelőség szóvivője.

A tüzet valószínűleg egy meghibásodott, nem megfelelően szigetelt elektromos vezetéknél keletkezett rövidzárlat okozta. A tűzoltók beavatkozása során sikerült 443.000 lej értékű anyagi javakat megmenteni, a keletkezett kár 128.000 lejre tehető.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy