Rövidzárlat okozta a több gazdasági épületet érintő tüzet Gyergyóalfaluban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Tegnap, június 21-én, a gyergyószentmiklósi és székelyudvarhelyi katonai tűzoltóság, valamint a gyergyószárhegyi, gyergyóalfalvi, gyergyóremetei, gyergyóújfalvi, kilyénfalvi, gyergyócsomafalvi, gyergyóditrói és parajdi önkéntes tűzoltó alakulatok 148 tűzoltója 14 tűzoltóautóval, 3 vízszállító tartálykocsival, 15 szippantó traktor továbbá közel 100 önkéntes küzdöttek a gyergyóalfalvi két gazdasági épületnél keletkezett tűzzel.

fotó: ISU Hargita

 

A tűzoltók kiérkezésekor a tűz a két épület 280 négyzetméterén nyilvánult meg, fennállt a veszély, hogy a környező épületekre is átterjednek a lángok. Az erős szél és az épületek közti kis távolság nagyban nehezítette a tűzoltási folyamatot, a szél a lángokat további 5 ingatlanra vitte át.

A tűzoltók mintegy négy órán keresztül igyekeztek megfékezni és eloltani a tüzet, amit az erős szél nagyban nehezített. A beavatkozási területen a tűzcsapok hiánya miatt a tűzoltóautók vízellátása ingajáratban történt, vízszállító tartályok és az önkéntes tűzoltó alakulatok teherautóinak segítségével.

Egy személynek, aki pánikrohamot kapott, a helyszínen orvosi segítséget nyújtottak, a személy nem volt hajlandó kórházba menni.

A tűzben elégett: 6 gazdasági épület, 3 fatároló, 2 takarmánytároló, egy hőközpont, kb. 1100 nm összterületen, hét tonna búza, 6 tonna pelet, két tonna széna, 70 bála széna, 6 méter tűzifa, 11 köbméter deszka, 2 utánfutó, 4 szekér, 2 kerékpár, magválogató, malom, körfűrész, gyomirtószóró; a tűz 9 nagytestű állatot (2 disznó, 7 borjú) és 15 majorságot (tyúk) érintett.

A tűz valószínűsíthető oka egy meghibásodott, nem megfelelően szigetelt vagy sérült szigetelésű elektromos kábel által okozott elektromos rövidzárlat. A tűzoltók közreműködésével mintegy 1.100.000 lej értékben sikerült anyagi javakat megmenteni, az anyagi veszteséget mintegy 300.000 lejre becsülik.

  • az ISU Hargita által szolgáltatott információk

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy