Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az alapfizetésük 15%-val nő a fogyatékkal élő személyek bére

 

 

Azok a személyek, akik súlyos vagy fokozottan súlyos fogyatékossági besorolási fokozattal rendelkeznek, annak típusától függetlenül, a normál munkaprogram keretében elvégzett munka alapilletményének 15% -os emelésében részesülnek.

E tekintetben a kormány határozatot fogadott el, amely megállapítja, hogy azok a személyek, akik fizikai, látási, hallási, szellemi, szomatikus, mentális, pszichikai, HIV/SIDA, vagy ritka betegségek valamelyik súlyossági fokozatáról bizonylattal rendelkeznek, a 155/3/2017-es kerettörvény módosított és kiegészített változatának 22. cikke értelmében az alapbérhez adott 15%-os pótlékban részesülnek.

Eddig csak a vakok és a súlyos fogyatékkal élők részesültek ebben a juttatásban, ami a fogyatékkal élő személyek közti megkülönböztetéshez vezetett, ami a keresetüket illeti.

A határozat azon jogalkotási intézkedések közé tartozik, amelyek a fogyatékkal élő személyek munkavállalási jogainak tényleges egyenlőségét gyorsítja fel, vagy annak megszerzését segíti elő, amely kötelezettséget Románia a 221/2010-es, a fogyatékkal élő személyek jogairól szóló törvény ratifikálása által felvállalt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.