Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Strategie: Borboly Csaba încurajează natalitatea în rândul maghiarilor prin programul ”Leagănul itinerant în <<Ținutul Secuiesc>>”

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Pe blogul președintelui Consiliului Județean Harghita, a fost publicat un articol prin care este încurajată natalitatea în rândul maghiarilor prin programul ”Leagănul itinerant în <<Ținutul Secuiesc>>”:

”Cea mai frumoasă rezistență din partea maghiarilor este nașterea a cât mai mulți copii Leagănul este unul dintre cele mai frumoase simboluri ale continuității vieții umane. În timp ce majoritatea popoarelor din Europa îmbătrânesc, iar țările mai dezvoltate din punct de vedere economic încearcă să-și întărească populația prin imigrație în masă, maghiarii se opun introducerii forțate a altor religii și culturi și intenționează ca prin creștere demografică internă să-și mărească populația. Un frumos exemplu este mișcarea specială, care a început în Ungaria în 2012 cu leagăne oferite de András Czotter, proprietar al unei manufactri de paturi, din Gyál.

În Ținutul Secuiesc programul a pornit la 24 martie 2018. Atunci așteptam al treilea nostru copil, și nu am vrut să-l punem nici în coș nici în pătuț, ci într-un leagăn. Când m-am dus la sculptorul și tâmplarul Ferenc Veres să comand un leagăn, i-am vorbit despre exemplul din Ungaria. Acesta s-a oferit să ne dăruiască încă un leagăn pe lângă cel comandat. După aceea rude, prieteni și cunoștințe au mai oferit leagăne, astfel că am putut dărui leagăne pentru 7 mămici și nou născuți. Leagănul oferit de prim-ministrul Viktor Orbán a ajuns la Odorheiu Secuiesc.

Leagănul rămîne la o familie timp de șase luni, după aceea trebuie predat altor familii cu copil nou născut. Leagănele în afară de servicul lor util, conectează familiile, și vom organiza întâlniri pentru participanții la program. Patronul programului Leagănul itinerant din Ținutul Secuiesc este Szász Jenő și soția sa, doamna Ildikó, părinți a trei copii.

Programul a fost adoptat de Institutul de Cercetare Strategică Națională, ceea ce va duce la împlinirea acestuia în viitor. Poporul care invstește în leagăne, acel popor vrea să trăiască, și va dăinui în istorie- a spus Sepsiszéki Nagy Balázs, fondatorul programului”.

Interesantă și motivantă inițiativă, dar oare de ce se adresează doar etnicilor maghiari? Și românii pot lua exemplu!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.