Szélre vonatkozó sárga figyelmeztetés. Visszatérnek a negatív hőmérsékleti értékek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hét eleje negatív hőmérséklettel kezdődik.

Március 27-én, hétfőn a szél felerősödése miatt Hargita megye sárga kód alá kerül.

Március 27-én 6:00 óra és március 29-én 21:00 óra között nyugat felől fokozatosan érkezik a csapadék, és az ország nagy részét beborítja. Havas eső, hétfőről keddre virradó (március 27/28.) éjszaka második felétől, főként az északi országrészben, vegyes csapadék (ónos eső, havas eső, hó), a hegyekben pedig hó lesz az uralkodó és friss hóréteg fog hullni. A csapadék mennyisége helyenként meghaladja a 15…20 l/m2-t.

A szél minden régióban fokozatosan felerősödik, általában 45…65 km/h sebességgel, a magashegységben pedig erősen fúj.

Kedden és szerdán országszerte az időszakhoz viszonyítva hidegre fordul az idő, a minimumhőmérsékletek döntően negatívak, dér vagy talajmenti fagy is kialakulhat.

Megjegyzés: Az ország délkeleti részén hétfőn (március 27.) este záporok, elektromos kisülések, esetleg jégeső is előfordulhat.

Sárga kód: Március 27- én 6:00 óra és 23:00 óra között helyileg és átmenetileg Bánságban, a Körösök vidékén, Nyugat-Erdélyben, Dobrudzsában és Munténia keleti részén 55…65 km/h feletti szélerősség várható. A magashegységi térségben (általában 1700 méternél magasabban) a széllökések meghaladják a 80…90 km/h-t, hófúvást és a látótávolság csökkenését okozva.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy