Szemtől szembe a problémák megoldása érdekében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Balanbanya_2017apr6_1Balánbánya gondjairól beszélgettek

„Együttműködés az alapja számos megvalósításnak a megyében, és a legjobb módja az eredmények elérésének”, mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, azon az április 6-i megbeszélésen, amelyen Iojiban Gheorghe balánbányai polgármester, Bratu Sergiu Doru alpolgármester és önkormányzati képviselők is részt vettek.

Balánbánya polgármestere vázolta a lakosság által tapasztalt nehézségeket, többek közt az elnéptelenedést. Ezen folyamat megállítása érdekében szükséges a 125-ös megyei út feljavítása, valamint a városi szennyvízhálózat megépítése, illetve az oktatási intézmények épületei is felújításra szorulnak.

A 125-ös megyei úttal kapcsolatban a megyei tanács elnöke kijelentette, hogy a feljavítás a megyei tanács koordinálásával lehetséges. Az év végéig elkészül a gyergyói térséggel összeköttetést biztosító makadámút. A helyiek életkörülményeinek javítása mellett a rendbehozott út a turizmust is ösztönözné. Másik fontos feladat a kanalizálás megoldása, mint a polgármester elmondta, az előző városvezetés kilépett az európai uniós pályázatból, ami rossz döntés volt, a megyei tanács megoldáskeresésen dolgozik a csatornahálózat megoldása érdekében. Az 1-es számú általános iskolánál tett látogatás eredményeként a megyei tanács a tartalékalapból utalja ki a renováláshoz szükséges összeget. Román nyelvtanfolyamok indítását is tervezik a magyar gyerekek számára egy napostól egészen egyhetes időtartammal.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy