Szociális szolgáltatások vására, és a hagyományos jótékonysági kézműves vásár a NEST bevásárlóközpontban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, partnerségben a Hargita Megyei Sérültek Egyesületével megszervezi a hagyományos „Jótékonysági kézműves kiállítás” XVIII. kiadását, ezzel egyidőben kerül sor első alkalommal a Szociális szolgáltatások vásárára is.

Az eseményre 2023.december 4-én, 11:30-tól kerül sor, a NEST bevásárlóközpont alagsorában. A helyszín megközelíthető.

A rendezvényt kettős céllal tervezték. A kiállítás időtartama alatt a standok látogatói a társadalmi integrációs programok keretében fogyatékkal élők által készített kézműves termékekért cserébe adományokat ajánlhatnak fel.

A „szociális szolgáltatások vására” tájékoztató jellegű: a szakszolgálatok és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság központjai, a 10 szociális szolgáltatóként akkreditált városháza, valamint a Hargita megyéből meghívott közel 40 civil szervezet bemutatja a közösség legkiszolgáltatottabb tagjait támogató tevékenységét. Az érdeklődők választ kaphatnak szociális problémáikkal kapcsolatos kérdésekre – például kihez fordulhatnak segítségért idősekkel/betegekkel, elhagyott, bántalmazott, elhanyagolt vagy kizsákmányolt gyermekekkel, fogyatékkal élőkkel, családon belüli erőszakkal, vagy ha gyermeket kívánnak örökbe fogadni stb.

Másrészt a „Szociális szolgáltatások vásárának” célja, hogy felhívja a tanulók és hallgatók figyelmét a szociális területen végzett munkák szépségére, de az önkéntesség fontosságára is ezen a területen.

A téli szünet hangulatát idéző ​​kulturális programokkal várják a látogatókat: 14 óra körül a József Attila Általános Iskola Csicsergők Gyermekkórusa énekel, 16 órakor a csíkszeredai önkormányzat fúvószenekara fog játszani, 16:00 :30-kor pedig a Sárga Rózsa Dalárda Idősek Kórusa hallható.

Interaktív foglalkozásokból és meglepetésekből sem lesz hiány: Keresztes Evelin csodálatos modellekkel és színekkel készül, hogy megfesse az erre vágyó gyerekek és fogyatékkal élők arcát, a Mikulás pedig benéz és megkínálja édességekkel a kicsiket, de a fogyatékkal élőket is, akik ezt szeretnék. A „Retrobooth” fotófülke is ott lesz a szép pillanatok megörökítésére, a képek pedig ingyenesen hazavihetők.

Az eseményre 11:30 és 18:00 között kerül sor, a NEST bevásárlóközpont alagsorában, 19:00-tól pedig a fogyatékkal élők ingyenesen nézhetik meg az Életrevalók című filmet a Csíki Moziban, a fogyatékossági igazolvány felmutatásával. A filmkedvelő közönség 5 lejért válthat jegyet a filmre.

Partnerek: Indesertus Egyesület; Idős és Fogyatékos Személyeket Támogató Egyesület

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy