Szombat délig tartó narancssárga árvízriadó 10 megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Narancssárga árvízriadót bocsátottak ki a hidrológusok a csütörtök 16 óra és szombat 12 óra közötti időtartamra 10 megye folyóira.

A következő folyókra érvényes a figyelmeztetés: Olt és mellékfolyói (Hargita, Kovászna és Brassó megye), Buzau (Brassó, Kovászna és Buzau megye), Tatros (Hargita, Neamt és Bákó megye), Putna (Vrancea megye), Barlad (Iasi, Vaslui, Bákó, Vrancea és Galati megye), Bahlui (Iasi megye), valamint a Szeret és a Prut.

Az érintett megyékben ugyanakkor sárga figyelmeztetés van érvényben jelentős mennyiségű eső és viharok miatt is.

Ugyanakkor csütörtökön éjjel 3-kor sárga figyelmeztetés lépett életbe a Maros, Bega, Temes, Cserna, Desnățui, Zsil folyókra, valamint az Olt Valcea, Gorj és Arges megyei mellékfolyóira. Ez csütörtök 14 óráig van érvényben.

„A következő 72 órában jelentős vízlefolyás várható a hegyoldalakon, a patakok megáradnak, a kisebb folyók sodrása felgyorsul a folyó egyes szakaszain helyenként árvizeket okozva, túllépve a védelmi szintet is” tájékoztat az Országos Hidrológiai és Vízügyi Igazgatóság.

Továbbá sárga árvízriadót bocsátottak ki a csütörtök 10 óra és szombat 18 óra közötti időszakra többek között az Olt, Buzau, Suceava, Moldova, Beszterce, Tatros, Putna folyókra.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy