Szombat reggelig erősödő szélre, havas esőre és havazásra figyelmeztetnek a meteorológusok

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) tájékoztatása szerint csütörtök estétől (20:00 óra) szombat reggelig (10:00 óra) átmenetileg megélénkül a szél, ami a magas hegyvidéken szórja a havat, de eső, havas eső és hó formájában is hullhat csapadék mérsékelt mennyiségben.

1700 méter feletti magasságban a szél megélénkül, sebessége időnként meghaladja a 60-70 km/h-t, a hegygerinceken a széllökések sebessége meghaladja a 90-100 km/h-t.

A szél a nyugati országrészben is felerősödik, pénteken, december 3-án helyileg és átmenetileg az ország többi részén is , elérve a 45-55 km/h sebességet.

Pénteken nagyobb területen várható csapadék, a hegyvidéken dominál a havazás, és helyenként új hóréteg is képződik. Csapadék, eső, havas eső és szűkebb területeken havazás formájában nyugaton, középen és északon, valamint péntekről szombatra virradó éjjel (december 3/4) keleten és délen is várható. A csapadék mennyisége meghaladja a 10 … 15 l/nm-t, különösen a hegyvidéki területeken.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy