Sztrájk a prefektúrákon- a Hargita megyei prefektusi intézménynél is!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023 november 23-án, csütörtökön a prefektusi intézmények dolgozói az egész országban tiltakozó sztrájkot tartottak!

10.00 és 12.00 óra között a prefektúrák több mint 1400 alkalmazottja (köztisztviselők és szerződéses alkalmazottak) szüneteltette a munkát és sztrájkot tart az ország összes prefektusi intézményének irodája előtt!

Mi, a prefektusi intézmények alkalmazottai sürgősen kérjük az 57/2019-es sürgősségi kormányrendeletet és a 153/2017-es kerettörvényt módosító 285/2022. számú törvénytervezet elfogadását, hogy fizetésünk az államigazgatási rács alapján kerüljön megállapításra, ahogyan jelenleg a dekoncentrált közszolgáltatások szinte valamennyi alkalmazottjaié.

Úgy véljük, hogy a prefektusi intézmény személyzete fizetésének az állami közszolgálat szintjén kellene lennie, tekintettel arra, hogy a prefektusi intézmény a helyi hatóságok tevékenységének és a decentralizált közszolgáltatások irányításának ellenőrző szerve.

Jelenleg a prefektus intézményének alkalmazottja sokkal alacsonyabb fizetést kap, mint a megyei tanács, a városházák és községházák, valamint a dekoncentrált közszolgáltatások alkalmazottai.

Hangsúlyozzuk, hogy ez az utolsó mérsékelt tiltakozó akciónk. Jövő héttől megkezdjük az eljárásokat, hogy kollektív munkaügyi konfliktust kezdeményezzünk a belügyminisztériummal és a román kormánnyal, hogy általános sztrájkot hirdethessünk.

Általános sztrájkot kívánunk hirdetni az európai parlamenti választások előtt, blokkolva a választások megszervezésével kapcsolatos összes eljárást, olyan eljárásokat, amelyeket a prefektúrák alkalmazottai végeznek (a szavazólapok, valamint a választási folyamathoz szükséges egyéb anyagok átvétele és átadása, a választási folyamatban részt vevők fizetésének biztosítása stb.).

Reméljük, hogy üzenetünk eljut a kormányzó politikai koalíció vezetőihez, Marcel Ciolacu miniszterelnökhöz és Nicolae Ciucă szenátusi elnökhöz, és a törvénytervezetet elfogadja a képviselőház!

A Hargita megyei prefektusi intézmény alkalmazottai

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy