Tájékoztató ülést tartott Hargita megye prefektusa a polgármestereknek a júniusi helyhatósági választásokkal kapcsolatban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita megye prefektusa, Adrian Jean Andrei elnökölte az első polgármestereknek tartott instrukciós ülést, melyben tájékoztatást kaptak a júniusi helyhatósági választásokra nézve. A prefektus felhívta a figyelmet a törvényesség betartására ami a körzeti választási irodák biztonságát és anyagi- műszaki felszerelését illeti.

„Ragaszkodtam az április 10-ei határidő betartásához, eddig a dátumig a polgármestereknek meg kell oldaniuk a körzeti választási irodák biztosítását és anyagi- műszaki ellátását a jogtanácsosok és jó hírnevű személyek névsorával együtt, akik potenciális jelöltek a szavazó irodák elnöki és elnökhelyettesi funkcióira. Kihangsúlyoztam az informatikusok jelenlétének biztosítását a technikai kisegítő egységekben, a törvény szerint”, nyilatkozta a prefektus a találkozót követően.

Az idézett forrás szerint a városatyáknak kilátásba helyezték, hogy ők állítják össze és nyomtatják ki az állandó választási listákat, a pótlistákat és ezek másolatait, biztosítják a szavazóurnákat, a speciális urnákat és a szavazó fülkéket.

A prefektus azt is a polgármesterek tudomására hozta, hogy biztosítaniuk kell a szavazóhelyiségek kijelölését és behatárolását, a választási plakátok kifüggesztési helyét, a választási hirdetőtáblák felállításának helyét. Ugyanakkor az Állandó Választási Hatósággal (AEP) és a Különleges Hírközlési Szolgálattal (STS) való együttműködésre szólított fel a helyhatósági választások megszervezésének folyamatában. „Arra kértem a polgármestereket, hogy támogassák az AEP-t a tájékoztató anyagok szétosztásában és az STS képviselőit az informatikai- és megfigyelő rendszer telepítésében, a választási csalást megelőzendő”- tette hozzá Hargita megye prefektusa.

AGERPRES

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy