Találkozás Alex Moldovan íróval

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Több mint százötven gyerek részvételével zajlott le a XIII. Hargita Megyenapok keretében szervezett, gyerekfoglalkozással egybekötött találkozó Alex Moldovan, az Olguța si un bunic de milioane gyermekregény írójával és Vass József illusztrátorral, két helyszínen: a Csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban és a Salamási Községi Könyvtárban.

A megyei könyvtár dísztermét megtöltötték a „Nagy Imre” és a „Liviu Rebreanu” iskolák, a „Nagy István” Művészeti Szakközépiskola és az „Octavian Goga” Szakközépiskola tanulói.

A salamási Kultúrház klubterme a „Sfântu Andrei” Iskola tanulói mellett vendégül látta a bélbori („O.C.Taslauanu” iskola) és galócási („Dumitru Gartofan” iskola) vendégeket is.

Az „Olguța si un bunic de milioane” regény megyénkben a folyamatban levő „Könyvcsata” nevű felolvasó vetélkedő által vált ismertté. A cselekmény elárulása nélkül a regényben előforduló témákról beszélgettünk, mint: gazdagság és luxus, viselkedés, egészséges életmód, félelem, a dolgok jó és rossz oldala.

Az ügyes, de inkább a szerencsés gyermekeket kifejező felolvasásért, kitartó érvelésért és ötletes jellemzésekért díjjal jutalmazták. Mindkét helyszínen a kiosztott díjak száma megegyezett egy szokványos sárkány fejeinek számával, a szerencse nagyban közrejátszott a hét díj odaítélésében. A résztvevő fiatalok egyike, aki nagyon szerette volna megnyerni a regény egy példányát összefoglalta a nem nyerés előnyét: „Megírom a saját könyvemet!”

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy