Társulás a borszéki hatalmas beruházás befejezésére való tekintettel

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az idők során Hargita Megye Tanácsa számos erőfeszítést tett a borszéki kezelőközpont befejezésére. Ha ez év közepén azt jelentettük be, hogy a befejező munkálatok folyamatban vannak, akkor ma, szeptember 25-én, miután megbeszéléseket folytattunk annak meghatározása érdekében, hogy miként tudnánk hozzájárulni a hatalmas beruházás megvalósításához, fontolóra vettük egy társulási szerződés aláírását Hargita Megye Tanácsa és a borszéki városháza között.

A konkrét bútorokkal való ellátáshoz, és itt speciális felszerelésekről és bútorokról beszélünk, és nem csak, a borszéki városházának körülbelül két millió lejre lenne szüksége, amely összeg nem áll rendelkezésre, tekintve, hogy a helyi közigazgatásnak majdnem a költségvetésének az egyharmadát évente vissza kell fizetnie a beruházás finanszírozására korábban felvett kölcsön törlesztésére. „Úgy gondoljuk, hogy most, a régió egyik legnagyobb kezelési központjának befejezése előtti utolsó száz méteren meg kell találnunk a megoldást a központ bútorokkal történő felszerelésére. A meglévő megoldások elemzése után arra a következtetésre jutottunk, hogy a legjobb megoldás a megyei tanács és a borszéki városháza közötti társulási szerződés aláírása. Ily módon egy központ kinyitja kapuit, amely a lakosság egészségének javítása mellett hozzájárul a térség turizmusának újraindításához, a látogatók, a turisták számának növeléséhez is „- mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A kezelőközpont évek óta építés alatt áll, a projekt 2011-ben kezdődött. Sajnos, a munkálatokat eredetileg jellemző lendület után az állami források elapadtak. Szükséges befejezni a belső munkákat és megvásárolni a bútorokat, hogy ez a központ működőképes legyen. Az épületben egy kezelési központ és egy wellness központ működik. Ez nyáron ezer, télen hétszáz ember befogadására képes. A hidroterápia és az elektroterápiás kezelések mellett több masszázsszoba és mofetta is lesz, ásványvízben lehet majd fürödni. A wellness-részlegen szabadtéri és fedett medencék, valamint finn- és infraszauna, valamint gőz-szauna lesz.

A beruházás megvalósításának szakaszával kapcsolatos részletek az alábbi linken találhatók:

http://investitii.hargitamegye.ro/node/14816/slide

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy