Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Október 15-ig még pályázhatnak a fiatal gazdák

Foto: AFIR

A Vidéki Befektetéseket Finanszírozó Ügynökség 2020. október 15-ig fogadja el a 6.1. „Fiatal mezőgazdasági termelők megtelepedésének támogatása” alintézkedés finanszírozási kérelmeit a 2014–2020-as Nemzeti Vidékfejlesztési Programból (PNDR 2020). A projektek elfogadásának minőségi küszöbértéke szeptember 16-tól kezdődően 25 pont.

A mai napig 116, több mint 4,8 millió euró értékű projektet nyújtottak be.

Ennek a kiírásnak a finanszírozására elkülönített összesen 43 millió euróból a fiatal gazdálkodóknak további 38,19 euró áll rendelkezésükre, ebből 19,9 millió eurót a diaszpóra fiataljai kapnak.

A naprakészen, valós időben benyújtott pályázatok, valamint a rendelkezésre álló források helyzete nyomon követhető az AFIR honlapján, a Contor Disponibil menüpont alatt.

Azonos pontszámmal rendelkező pályázatok esetében az elosztás a mezőgazdasági szakképzettség szintje szerint történik. Továbbá, ha vannak azonos pontszámmal és azonos prioritásokkal rendelkező pályázatok, akkor az elosztást a mezőgazdasági üzem gazdasági méretének standard output-al (SO) kifejezett csökkenő sorrendjében kell elvégezni.

A PNDR 2020 által a fiatal gazdák megtelepedéséhez nyújtott támogatás 100% -ban vissza nem térítendő, 40 000 eurót vagy 50 000 eurót tesz ki a gazdaság méretétől függően (a gazdaság méretét az AFIR internetes oldalán a nyilvánosság számára elérhetővé tett új alkalmazással lehet kiszámítani- http://so.afir.info/).

A finanszírozást a fiatal mezőgazdasági termelőknek átalányösszeg formájában, két részletben nyújtják: a finanszírozási megállapodás aláírásakor a nyújtott támogatás összegének 75% -át, és az üzleti terv helyes végrehajtásától függően a támogatás összegének 25% -át, anélkül, hogy, meghaladná a három évet (a gyümölcstermelő gazdaságok esetében öt év) a finanszírozási megállapodás aláírása óta.

A támogatási kérelmek benyújtása a határidő lejárta előtt (2020. október 15., 16:00) leállhat, ha a benyújtott pályázatok (amelyek becsült pontszáma a minőségi küszöbértékkel egyenlő vagy annál nagyobb) összértéke eléri a projekt 150% – ának felső határát.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük