Tízezer lejes bírság a beszállítónak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Megbírságolta az iskolai tej-kifli program egyik beszállítóját tízezer lejjel a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a péktermék nem megfelelő tömege miatt. A felügyelőséget Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke édesapaként értesítette bejelentések nyomán, hogy a tanintézetek 40 grammos kekszet kapnak a szerződésbe foglalt 80 grammos helyett. A beszállító az előzetes egyeztetések (http://www.hargitamegye.ro/hirek/a-szerzodesben-foglaltak-betartasara-kotelezik-ujbol-a-tordai-ceget.html ) után sem javította a termékkel kapcsolatos problémákat.

A fogyasztóvédelmi hivatal a továbbiakban is figyeli a szóban forgó beszállító tevékenységét, és közbelép, ha újabb szabálytalanságot észlelnek, áll a hivatal Borboly Csabának írt válaszlevelében.

Folyamatosan fellép a termékek minőségének javítása érdekében Borboly Csaba és Hargita Megye Tanácsa, biztatják a helyi vállalkozókat, hogy jelentkezzenek a közbeszerzésen, hiszen a termékek minőségének rovására megy, ha azokat más megyékből, több száz kilométerről szállítják az iskolásoknak. Idén online rendszert is bevezettek, amelyben minden rendellenességet jelezhetnek a tanintézetek, ezzel is számonkérik a beszállító cégeket (http://www.hargitamegye.ro/hirek/a-szerzodesben-foglaltak-betartasara-kotelezik-ujbol-a-tordai-ceget.html).

Sok gyermek esetében az iskolában kapott tej és kifli jelenti a napi első étkezést, ezért is fontos azok minősége, hangsúlyozza Borboly Csaba. A probléma orvoslására többször egyeztettek az illetékes szervekkel, szülői bizottságokkal, karitatív szervekkel, hogy a gyermekeknek ne kelljen hiányt szenvedniük a bürokratikus eljárások miatt, viszont ne is kapjanak rossz minőségű élelmiszert.

Borboly Csaba ezúton is felkér minden szülőt, hogy jelezze a fogyasztóvédelmi felügyelőségnél (0266 311 702), a közegészségügyi igazgatóságon (Csíkszék: 0266 314 967; Udvarhelyszék: 0266 211 609) és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságon, ha gyermeke nem megfelelő minőségű vagy mennyiségű, szerződésnek megfelelő terméket kap (https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1201049289942452 ). A szükséges eljárásról tájékoztatják az érdeklődőket, illetve a megyei tanács továbbra is fellép annak érdekében, hogy a gyerekek jó minőségű élelmiszert fogyaszthassanak.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy