Több mint 100 csendőr lesz szolgálatban a December 1-jéhez kapcsolódó minivakáció alkalmával

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

November 26-tól, péntektől december 1-ig, szerdáig több mint 100 Hargita megyei csendőr teljesít szolgálatot naponta, hogy a polgárok biztonságosan tölthessék szabadidejüket, bárhol is legyenek jelen a minivakáció ideje alatt.

A csendőrök elsősorban a zsúfolt helyeken, önállóan és a rendőrséggel együttműködve, de a megye hegyvidékén is fellépnek a közrend és közbiztonság, illetve a hatóságok által elrendelt megelőző intézkedések betartásának ellenőrzése érdekében. Gondoskodni fogunk a hatáskörünkbe tartozó célpontok, létesítmények védelméről is.

Javasoljuk, hogy a rendezvényeken minden résztvevő tartsa be a hatóságok által a Covid-19 járvánnyal összefüggésben elrendelt egészségvédelmi intézkedéseket, és ha antiszociális cselekményt lát, kérje a közeli rendészeti szervek segítségét, vagy hívja a 112-es egységes segélyhívó számot.

A hegyvidéki csendőrök Tusnádfürdő, Hargitafürdő, Gyilkostó és Borszék üdülőhelyen, Parajd községben és a környező területeken pedig a fürdőhely csendőrei teljesítenek szolgálatot.

A biztonságos mini-szabadság érdekében azt javasoljuk minden rendezvényen résztvevőnek és a megye üdülőhelyein tartózkodóknak, hogy tartsák be a Covid-19 világjárvánnyal összefüggésben elrendelt hatósági egészségvédelmi intézkedéseket, és ha antiszociális cselekmények szemtanúi kérjék a közeli rendészeti szervek segítségét, vagy hívják a 112-es segélyhívót.

A nemkívánatos helyzetek elkerülése érdekében a hegyi csendőrök a következőket ajánlják a turistáknak:

– kirándulás előtt alaposan tájékozódjanak a választott útvonalról és az időjárásról;

– kerüljék a sötétedés utáni közlekedést, és ne merészkedjenek olyan területekre, amelyeket nem ismernek vagy nehezen elérhetők;

– az évszaknak megfelelő felszereléssel induljanak útnak;

– tartsák be a Covid-19 megelőzése és leküzdése érdekében hozott intézkedéseket;

– ha nehéz helyzetbe kerülnek, kérjék a hegyi csendőrök támogatását.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy