Több mint 3000 tűlevelű csemetét ültettek el a diákok a Bucsinon

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Hargita megyében folytatódik a Régiók Bizottsága „Életet jelentő fák” kampánya

Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete és a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség két évvel ezelőtt 50 000 fenyő- és gyümölcsfa ültetését indította el a Régiók Európai Bizottsága „Életet jelentő fák” kampányának részeként, amelynek célja, hogy 2030-ig 3 milliárd fát ültessenek.

Az akció részeként a Gyergyóhollói Szakközépiskola, a „Puskás Tivadar” Szakközépiskola, a „Szent Miklós” Elméleti Líceum, a gyergyóhollói „Miron Cristea” Líceum, a Borszéki Zimmethausen Műszaki Iskola, a gyergyóalfalvi „Sövér Elek” Iskolacsoport, a gyergyószentmiklósi „Fogarasy Mihály” Szakközépiskola és a gyergyószentmiklósi „Sfantu Nicolae” Elméleti Líceum 230 diákja több mint 3000 tűlevelű csemetét ültetett el április 4-én a Bucsinon.

Az eseményen részt vettek a Gyergyószentmiklósi Magánerdészet, a Gyergyóalfalvi Közbirtokosság, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség és a Hargita Megyei Tanács Vidékfejlesztési Egyesület képviselői is, és a fiatalokat a vadászat- és az erdőgazdálkodás részleteivel ismertették meg.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megköszönte a fiataloknak a részvételt, és reményét fejezte ki, hogy amit ma tanultak, az a jövőben is hasznos lesz számukra.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az Európai Klímaegyezmény nagyköveteként, a Régiók Európai Bizottságának előadójaként hangsúlyozta, hogy ezzel a helyi akcióval Hargita megye erdővédelemmel és erdőmegőrzéssel kapcsolatos törekvéseit ismertté teszik Brüsszelben.

Az elnöki tevékenységről itt tájékozódhat.

fotó és információk Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy