Több mint 71 millió euró áll rendelkezésre a természeti katasztrófák hatásainak csökkentésére és a mezőgazdasági termelés biztosítására

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Vidékfejlesztési Finanszírozási Ügynökség bejelentette, hogy több, a 2014–2020-as Országos Vidékfejlesztési Program (NRDP 2020) keretében finanszírozott beruházási pályázat fogadására kerül sor, így 2019. április 1-jétől június 30-ig a megelőző intézkedésekbe irányuló beruházások, a természeti katasztrófák, a kedvezőtlen éghajlati jelenségeknek és a valószínű katasztrofális események hatásainak csökkentésére lehet pályázni az 5.1-es alintézkedésre benyújtott finanszírozási kérelmekkel.

Az alintézkedés közszférához tartozó kedvezményezettjeinek rendelkezésére álló pénzügyi keret 7.360.000 euró, ebből: 250.000 fertőtlenítő berendezésekre, 3.860.000 kísérleti haszonjárművek és laborok felszerelésére, és 1 millió eurót hűtőkamrákra lehet elkölteni. Az alintézkedés magánszférából érkező kedvezményezettjeinek 7.415.003 euró áll rendelkezésére.

Ugyanebben az időszakban, 2019 április 1- június 30 között lehet pályázni az 5.2-es alintézkedés által finanszírozott, a mezőgazdasági területek feljavítását, a természeti katasztrófák, a káros környezeti hatások által befolyásolt csökkent termelési potenciál növelését célzó beruházásokra. A rendelkezésre álló költségvetés 13.677.431 euró.

Ugyancsak 2019 április 1-jétől indul „A termés, az állatok ás a növények biztosítására” vonatkozó 17.1-es alintézkedés első pályázati felhívása. A pályázatok benyújtásának határideje 2019. november 30. A gazdálkodók rendelkezésére álló pénzalap 42.797.487 euró.

Megjegyezzük, hogy ez a pályázati felhívás azokra vonatkozik, akik a tavaszi termés biztosítása érdekében igényelnek pénzügyi támogatást. Az év vége felé a 17.1-es alintézkedés egy újabb pályázati ülésszaka lesz meghirdetve az őszi növények védelmére.

A pályázatok benyújtása az Ügynökség honlapján, a www.afir.info címen történik, a közleményben meghatározott határidőig vagy a rendelkezésre álló források kimerüléséig. A finanszírozás megszerzéséhez szükséges dokumentáció elkészítéséhez a pályázók rendelkezésére áll a Pályázó kézikönyve, amely az AFIR portálon ingyenesen megtekinthető, az egyes alintézkedésekre vonatkozó oldalakon.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy