Több száz házkutatást tartott a DIICOT országszerte

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Szerdán, november 24-én, a Román Rendőrség és a DIICOT- a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság- a Román Csendőrség támogatásával 47 operatív akciót hajtott végre ember- és kiskorú kereskedelemre, kiszolgáltatott személyek kizsákmányolására, migráns-kereskedelemre, informatikai csalásra, kábítószer-kereskedelemre és vagyon elleni bűncselekményekre szakosodott, különösen súlyos következményekkel járó szervezett bűnözői csoportok felszámolására.

Az országos szinten végrehajtott összehangolt akció során a rendőrség a D.I.I.C.O.T. ügyészeivel együtt 457 házkutatási és 367 elfogatóparancsot hajt végre.

A román rendőrség és a D.I.I.C.O.T. számára az embercsempészettel és kiskorúakkal kapcsolatos bűncselekmények, valamint a kiszolgáltatott személyek kizsákmányolásának bármely formájának folyamatos nyomozása része ezen bűnügyi jelenség elleni hatékony küzdelemre irányuló erőfeszítéseknek.

Olyan bűnözői csoportok vannak célkeresztben, amelyek más, különösen társadalmi veszélyt jelentő cselekmények elkövetésében vesznek részt, és amelyek az ország területén vagy határokon átnyúló összetevőkkel működnek.

Az akciók célja a gyanúsítottak bűnügyi tevékenységének dokumentálása, a károk behajtása, a bűncselekmények elkövetéséből származó vagy illegálisan szerzett javak elérhetetlenné tétele, az állampolgárok optimális biztonsági  légkörének megteremtése és a bűncselekmények áldozatainak védelme.

Az érintett személyeket kihallgatják, a jogi intézkedések alkalmazása érdekében esetenként.

A mai művelet a Belügyminisztérium szintjén hozott intézkedések keretében zajlik, mindennemű bűnözés elleni küzdelem, valamint a közrend és köznyugalom biztosítása érdekében.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy