Törvénytelen építkezés Székelyudvarhelyen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Nemrégiben több olvasói üzenetet kaptunk, amelyekhez képeket is mellékeltek, és felhívták a figyelmünket arra, hogy egy ismeretlen építtető egy lakóparkot épít Székelyudvarhelyen, az egykori Famos gyár helyén.

Szívesen utánajártunk az ügynek, és első körben megkeresést küldtünk a Székelyudvarhelyi Városházának, amelyben a beruházás részleteit kértük.

A kapott válaszban a városháza megemlíti, hogy még nem adott ki építési engedélyt a Székelyudvarhelyen, a Sport utcában, a volt „FAMOS Rt” bútorgyár helyén folyó munkálatokra. Tehát a földszinten már működő üzletek illegálisan működnek.

A városháza azt is közli, hogy „a jóváhagyott Általános Városrendezési Terv (PUG) vegyes területként határozza meg ezt a területet, tehát kereskedelmi szolgáltatások és irodák építését engedélyezi… és nincs információnk arról, hogy bárki is épületkomplexumot építene”.

Egy felületes keresés az interneten azonban felfedezi a Riverside Park ajánlatát Székelyudvarhelyen, amely szerint „a volt gyár területe megtelik élettel, és Székelyudvarhelyen új lakónegyed lesz, az első lakásokat már eladták”.

Összefoglalva, bár az Általános Városrendezési Terv (PUG) csak vállalkozásoknak szánt épületek építését engedélyezi, már vannak működő üzletek és eladó lakások.

Nem ez az első eset, hogy a városháza hamisan azt állítja, hogy nincs tudomása arról, hogy mi épül a városban, de most úgy gondoljuk, hogy átléptek egy határt, és Székelyudvarhely nem a vadnyugat, ahol bárki azt csinál, amit akar!

Felszólítjuk az illetékes hatóságokat, hogy tegyenek intézkedéseket a felvetett kérdések ellenőrzésére és a törvényesség helyreállítására!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy