Továbbra is hatósági felügyelet alatt Gyergyószentmiklós polgármestere

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Gyergyószentmiklós hivatalából felfüggesztett polgármestere,Mezei János, továbbra is hatósági felügyelet alatt marad,miután hétfőn a Hargita Megyei Törvényszék elutasította a hatósági felügyelet megszüntetésére benyújtott kérelmet.

Mezei János polgármester azt nyilatkozta a tárgyalás alatt,hogy eltelt egy év mióta hivatalából felfüggesztették,ez alatt az idő alatt betartott minden rá vonatkozó előírást és úgy gondolja,hogy a hatósági felügyeletet meg kell szüntetni,annál is inkább mert a tanúkihallgatás is megtörtént és ezek nyilatkozatai már az iratcsomóban vannak.

„Nem látom semmi akadályát annak, hogy polgármesteri feladatkörömet betöltsem, nem tudom befolyásolni a tanúkat, akiknek nyilatkozata már az iratcsomóban van, betartottam minden kötelezettségemet, nem jelentek közveszélyt” – nyilatkozta Mezei János.

A törvényszék azonban a hatósági felügyelet meghosszabbítása mellett döntött.Az ítélet nem jogerős,48 órán belül fellebezhető.

A Marosvásárhelyi DNA ügyészei eljárást indítottak Mezei János ellen 2015 május végén hatalommal való visszaélés,zsarolás és sikkasztásra való felbujtás vádjával.

A DNA közleménye szerint 2013-ban Mezei János polgármester csalárd módon gyakorolta szolgálati megbí zatását és a város nevében egy 400 négyzetméter területről szóló adás-vételi szerződést kötött.Ez a terület a Gyilkostó partján helyezkedik el és ezzel a szerződéssel egy idegen társaság nevére került.Az ügyészek szerint ezt a földterületet nem lehetett volna eladni,mivel Gyergyószentmiklós megyei jogú város ezzel a földdel szállt be a SC” Monturist”SRL törzstőkéjébe(49 évre koncesszionálva azt az illető társaságnak.)

Az ügyészek azt is állítják,hogy a városvezető megfenyegette a fent említett cég adminisztrátorát,aki a feljelentő szerepét tölti be ebben az ügyben,hogy két napon belül mondjon le,ellenkező esetben negatív következményekre számíthat,valós vagy kreált információkat fog róla nyilvánosságra hozni,amelyek ellehetetlenítik a gyergyószentmiklósi életét.

Forrás:agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy