Tüntetés medveügyben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Hargita, Kovászna és Maros megyéből érkezett mintegy 500 személy tüntet Bukarestben a kilövési engedélyt követelve. Az elégedetlenség oka a háziállatokat és mezőgazdasági terményeket, és nem egy esetben embereket ért gyakori medvetámadások.

Múlt héten a „Felcsík” Egyesület képviselői és Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba felhívást intéztek Hargita, Kovászna és Maros megye, de Brassó, Prahova és Arges megyék polgármestereihez, közbirtokosságok vezetőihez és a térség gazdáihoz, hogy minél nagyobb számban csatlakozzanak a július 5-i bukaresti Környezetvédelmi Minisztérium előtti tüntetéshez.

Hargita megye Tanácsának sajtóirodája kedden arról tájékoztatott, hogy a tüntetésre szerdán 12:00-kor kerül sor, Hargita megyéből kb. 250 résztvevővel, akik a bukaresti közvélemény figyelmét szeretnék felhívni a problémára.

A Hargita megyei tüntetők mellett Kovászna és Maros megyéből is jelen lesznek, összesen 500 személyre számítanak a szervezők.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy