Tűz pusztított Vacsárcsiban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Múlt éjjel 1 óra 44 perckor riasztották egy Vacsárcsiban bekövetkezett tűzesethez a csíkszerdai hivatásos tűzoltókat, akik tizenkét fős személyzettel és két bevetési járművel ki is szálltak a helyszínre. Megérkezésükkor a tűz már elérte a három csűrt és egy műhelyt, és fennállt a veszély, hogy a tűz a szomszédságban levő két lakóépületre is kiterjed. A tűzoltók a tűzfészek elszigetelésére és a tűz megfékezésére igyekeztek a csíkszentmihályi, csíkrákosi, csíkcsicsói, szépvízi és madéfalvi, összesen 40 tűzoltó és 5 bevetési jármű részvételével. A tüzet öt óra húsz perckor sikerült megfékezni. A vízutánpótlást a Rákos patakból a csíkszentmihályi önkéntesek két vízszivattyúja biztosította. A tűzvészben elégett:

  • 130, 60, illetve 80 négyzetméter terület istálló és csűr
  • 35 négyzetméter műhely és raktár, két köbméter tűzifa, száz szalmabála, egy szekér, egy mezőgazdasági illetve fejőgép, több lakatosszerszám, megrongálódott egy kútfúró berendezés.

A tűz keletkezésének valószínűsíthető oka nyílt láng gyújtogatási szándékkal való használata. A mentési akció során 600.000 lej értéket sikerült megmenteni, a keletkezett kár 60.000 lejre tehető.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy