Tűzeset egy hétvégi házikónál

0

Articol disponibil în: Magyar Română

November harmadikán egy óra után kilenc perccel a csíkcsicsói Piricskén kigyulladt hétvégi házhoz riasztották az Olt Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Felügyelőségét a 112-es segélyhívó számon. A Csíkszeredai Tűzoltóság 10 tagú csoportja érkezett a helyszínre egy vizes és egy habos tűzoltóautóval. Megérkezésükkor hevesen égett a tűz a házban, a tető teljesen leégett, és félő volt, hogy a tűz átterjed a szomszédos erdőre. Az égési zónát körbevették és hűtötték, lokalizálták és megszüntették a falakban rejlő tűzgócokat, eltávolították a tűz közeléből az éghető anyagokat. A tüzet 15:25-re sikerült eloltani. A hétvégi ház teljesen leégett. A tűz oka valószínűleg az épület gyúlékony elemeihez túl közel, kezdetlegesen beszerelt kémény okozta hőhatás. A beavatkozás során 200.000 lej értékű anyagi javakat mentettek meg, a tűz által okozott kár 50.000 lejre tehető.

Kigyulladt gazdasági melléképület

November 4- én 03:49-kor Csíkbánfalván történt tűzesethez riasztották az Olt Sürgősségi Esetek felügyelőségét, ahol egy gazdasági melléképület kapott lángra.

A csíkszeredai tűzoltók vizes és habos tűzoltóautókkal érkeztek a helyszínre, ahol már a teljes épület lángokban állt, és a tűz egy deszkarakást is elért. A csíkszentgyörgyi önkéntes tűzoltók közreműködésével 05:20- ra sikerült a tüzet megszüntetni. A tűzesetben teljesen leégett a melléképület; elégett 3 köbméter deszka, egy kaszálógép, egy generátor. a sűrű füst 5 tonna gabonát tett tönkre. A tüzet valószínűleg egy nem megfelelően szigetelt elektromos vezetéknél kialakult rövidzárlat okozta. A keletkezett anyagi kár 20.000 lejre becsülhető, az oltási beavatkozás során 300.000 lej érétkű ingóságot sikerült megmenteni.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy