Tűzeset szimulálása a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Olt Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Felügyelősége vészhelyzeti gyakorlatot tartott folyó év szeptember 28- án a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. A vészhelyzeti forgatókönyv a következő taktikai helyzeteket tartalmazta:

  • a kórház sebészeti bekövetkezett tűz eloltása, a kórház személyzetéhez tartozó három személy kimenekítése
  • a tűzeset érintette kórházi osztályról kimenekíteni tíz mozgásképtelen beteget; a sérültek osztályozása a sürgősségi ellátó sátorban, elsősegélyben részesítés után szállításuk biztosítása a tűzoltóság több sérült szállítására alkalmas járművével egy másik kórházba;
  • két sérült személy kimenekítése a tűzoltólétra segítségével, valamint orvosi ellátásuk a betegellátó sátorban

A helyszínre vonult a készenléti felügyelőség operatív csoportja, a csíkszeredai és székelyudvarhelyi tűzoltóság a kombinált oltásra, illetve a magaslati mentésre alkalmas bevetési járművekkel, műszaki mentő és elsősegély- nyújtó autókkal és legénységgel, valamint a Hargita Megyei Mentőszolgálat két egysége is, továbbá a rendőrség, csendőrség csapatai.

A beavatkozást végző csapatok teljes összhangban dolgoztak, megvalósítva a forgatókönyv taktikai mozzanatait. A tevékenység sikerességéhez a készenléti erők csapatszelleme, szakértelme és összehangolt munkája járult hozzá.

Információs És Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy