Újabb halasztás Borboly Csaba perében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A polgári féllel kapcsolatos dokumentumok hiányosságai miatt elhalasztotta a Hargita megyei törvényszék kedden azt a pert, melyben Borboly Csaba is vádlottként szerepel.

Hargita Megye Tanácsa civil félként halasztást kért a perben, azzal az indokkal, hogy ügyvédet szeretnének választani az eddigi hivatalból rendelt ügyvéd helyett. Az ugyancsak civil félként szereplő Csíkszentmihályi Önkormányzat sem tette le a szükséges iratokat, arra hivatkozva, hogy közelednek a helyhatósági választások és a mandátum is befejeződik. A keddi határidőn belül több dokumentum is bekerült a per iratcsomójába, több kérelmet is benyújtottak, többek között különböző bizonyítékok kizárását is kérték.

Borboly Csaba védőügyvédje, Sergiu Bogdan szerint a megyei Tanács által alkotott polgári féllel kapcsolatban félreértések adódtak, amelyek tisztázása érdekében halasztást kértek.

„Létezik egy Megyei Tanács alkotta polgári fél, amelyik viszont nem vette fel a kapcsolatot a hivatalból kirendelt ügyvéddel és nem tudtuk melyik a jó magalakítás, az ügyvédeké vagy a megyei tanácsé. Létezik a megyei tanácsnak egy határozata ügyvéd felkéréséről, amiért a bíróság a halasztás mellett döntött. A csíkszentmihályi önkormányzatnál ugyanez a helyzet”, mondta Sergiu Bogdan, aki reményét fejezte ki, hogy „az elnök úr végre két év után nyilatkozni fog”.

Az üggyel foglalkozó bíró sürgette a hiányzó dokumentumok letételét a per folytatása érdekében. Kiemelte azt is, hogy a nyomozás még nem vette kezdetét és még van lehetőség az egyszerűsített eljárás alkalmazására, a beismerő vallomás megtételére, de a vádlottak nem kívántak élni a lehetőséggel.

Az ügyet elnapolták, a tárgyalás új időpontja június 14.

Forrás: agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy