Újabb korrupciós és összeférhetetlenségi botrány a gyergyószentmiklósi tanácsban?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

CzinkAttilaGyergyószentmiklóson már lassan mindenki tisztában van, milyen botrányok vannak a VITALISSIMA Kft háza táján. A céget még 2011-ben hozták létre. Valamikor a 2013-as évben a városi tanácstestület, Mezei János javaslatára, kinevezte bizalmasát, Sándor Istvánt, a cég élére. Eddig minden szép és jó. Sándor lemondott tanácsosi mandátumáról és vezette főnöke felkérésére, az önkormányzati céget. Csak egy probléma történt! Hargita megye prefektusa, törvénytelenséget észlelt a Casa Hevederversenytárgyalás nélküli, köztevékenységek odaítélése körül. Idén kora nyáron a marosvásárhelyi ítélőtábla, véglegesen és visszavonhatatlanul helyben hagyta a prefektus észrevételeit és érvénytelenítette azokat a tanácshatározatokat, amely értelmében a VITALISSIMA folytatta tevékenységét. Ezt figyelmen kívül hagyva a VITALISSIMA továbbra is munkálatokat végez a városnak és közpénzt kap, a város költségvetéséből. Köztudott, Gyergyószentmiklóson, a cég alkalmazottai arról beszélnek, hogy már több hónapja nem kapták meg a fizetésüket.

De most másra szeretnénk a figyelmüket felhívni. A VITALISSIMA ügyvezetője ugye Sándor István. Neki legjobb barátja, a városi tanácsos, Czink Attila.  Ők ketten a felfüggesztett polgármesternek, valamint a polgármesteri teendőkkel felruházott alpolgármesternek, a legbensőbb bizalmi köréhez tartoznak. Együtt van tulajdonukban, a Vasláb község közelében lévő Hevederen, egy impozáns villa. Tulajdonképpen csak azért tartják fenn a gyergyószentmiklósi tömbház lakásukat, mert a tanácsosi mandátumhoz a városban állandó lakhely kell. De ki is Czink Attila? Egy rövid kutakodás után rátaláltunk Gyergyószentmiklós város, honlapján az érdeknyilatkozatára.declaratie-de-interese Innen kiderül, hogy Czink Attila, részvényes a FRIGO MIX KFT-ben, a HEVEDER GREEN KFT-ben és a PIZZA JOE CATERING KFT-ben. Viszont az is kiderül, hogy a városi tanács, őt delegálta a VITALISSIMA KFT, vezetőtanácsába!

Utána néztünk annak is, hogy a HEVEDER GREEN KFT-nek két tulajdonosa és két ügyvezetője van. A cég közös tulajdonosai és ügyvezetői nem mások mind Sándor István és Czink Attila. VITALISSIMÁHOZ közel álló források azt is megerősítették, hogy a HEVEDER GREEN, az önkormányzat cégének, kereskedelmi partnere. Ha ez így van, akkor nemcsak erkölcstelen, hanem egyenesen törvénytelen is! Ugyanis, Sándor István saját cégén keresztül, nem üzletelhet a város cégével, amelynek ügyvezetője. Ugyanakkor Czink Attila sem üzletelhet tanácsosként és vezetőtanács tagként, a VITALISSIMÁVAL. Szintén a céghez közel álló források megerősítették, hogy a Nemzeti Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI), a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalnál, épp a napokban vizsgálatot folytat és éppen ebben az ügyben. Ugyanakkor az iránt is érdeklődnek, hogy a fent nevezett cégek közül valamelyiknek van-e, volt-e kereskedelmi viszonya, magával a városházával, vagy egyéb a polgármesteri hivatalnak, alárendelt intézményekkel. Ha ez igaz, akkor miért nem mond le a mandátumáról a két személy? A város vezetősége részéről kik, vállalják ezért a felelősséget?

Bonyolultak és még csavarosabbak a megye gazdaságának utjai… úgy tűnik pár hónapon keresztül lesz majd a DNA-nak, munkája…

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy