Újra hatósági felügyelet alatt Gyergyószentmiklós hivatalából felfüggesztett polgármestere

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Mezei János hivatalából felfüggesztett gyergyószentmiklósi polgármester ellen továbbra is hatósági felügyelet alatt folyik az eljárás, miután a marosvásárhelyi táblabíróság hétfőn elfogadta a DNA fellebbezését a Hargita Megyei Törvényszék döntésével szemben, amelyben az visszavonta a hatósági felügyeletet.

A marosvásárhelyi táblabíróság közönségszolgálati és információs irodájának munkatársa, Viorela Bejan Agerpres- nek adott nyilatkozata szerint az ügy újravizsgálásakor törvényesnek és megalapozottnak találták a hatósági felügyelet visszaállítását.

„Elfogadták a törvényszék ítélete ellen benyújtott fellebbezést (amelyet a marosvásárhelyi táblabíróság fogalmazott meg, sz.m.). Megszüntették a megtámadott döntést és újratárgyalva az ügyet törvényesnek és megalapozottnak találták a hatósági felügyeleti intézkedést a vádlottra nézve. A döntés jogerős, nyilvános ülésen lett kihirdetve”, mondta Viorela Bejan, a marosvásárhelyi táblabíróság közönségszolgálati és információs irodájának munkatársa.

Mezei János hivatalából felfüggesztett polgármester több alkalommal kérelmezte a hatósági felügyeleti intézkedés megszüntetését, azzal az indokkal, hogy a tanúk kihallgatása megtörtént és már nem tudja befolyásolni vallomásukat és, hogy személyére vonatkozó minden előírást betartott. Márciusban a Hargita megyei törvényszék a hatósági felügyelet visszavonásáról döntött, de a marosvásárhelyi táblabíróság ügyészei nem értettek egyet a döntéssel megszüntetve azt.

A DNA ügyészei 2015 május végén emeltek vádat Mezei János ellen hivatali visszaélés, zsarolás és sikkasztásra való felbujtás miatt.

A vádirat szerint 2013-ban Mezei hűtlenül gyakorolta hivatali feladatait, a város nevében egy olyan 400 négyzetméteres föld eladására kötve adásvételi szerződést, amely a Monturist Kft tulajdonát képezte és így nem lett volna eladható. (a város önrészét képezte a társulásban és 49 évre az illető cég használatára volt bocsájtva)

A vád szerint a polgármester felszólította a Monturist Kft. ügyvezetőjét – aki a feljelentést is tette ellene -, hogy mondjon le a tisztségéről. A polgármester azzal fenyegette meg az ügyvezetőt, hogy ha két napon belül nem mond le, olyan dolgokat hoz nyilvánosságra róla, amelyek ellehetetlenítik a gyergyószentmiklósi életét.

Mezei János pere tovább folytatódik a Hargita megyei Törvényszéken.

Gyergyószentmiklós hivatalából felfüggesztett polgármestere listavezető az MPP megyei tanácsosjelöltek listáján.

Forrás: voceatransilvaniei.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy